11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияЛюбомир Киров: Това е баскетболът, вече 17 точки не са нищо (видео)

Любомир Киров: Това е баскетболът, вече 17 точки не са нищо (видео)

Стана хубав мач, поздравявам и двата отбора, коментира наставникът на Рилски спортист

„Загубихме, защото Спартак ни взе 47 борби, 16 от които в нападение. Казах на момчетата, че ако искаме да спечелим в Плевен, където те имат голям потенциал, но и контузени играчи, ние трябва да вземем борбата под коша. Знам, че имаме проблем и нямаме типичен център. Мисля, че можеше да се справим, но не успяхме, така че там загубихме. Разбира се, не трябва да пропускам и класата на Родни Първис, който вкара 5 бързи точки в най-важния момент. Моят отбор има много голям потенциал. Не сме в пълен състав и се надявам в най-скоро време да решим нашия проблем под коша. Стана хубав мач, поздравявам и двата отбора„, коментира треньорът на Рилски спортист Любомир Киров след загубата от Спартак с 95:97 след продължение в Плевен.

„През първото полувреме вкарахме 9 тройки. Беше ясно, че ако продължим така, домакините нямаха шанс да ни победят. Това е баскетболът, вече 17 точки не са нищо. Във второто полувреме ни спряха стрелбата от далечна дистанция и стана трудно. Имахме и лоши нападения“, добави наставникът на самоковци, които са с баланс от 6-5 в родния шампионат.

„Доволен съм на този етап, след като застанах начело на Рилски. Все още имаме много голям потенциал, който тепърва ще показваме. Така се случи, че Чавдар Костов и Джоузеф Лоусън поеха по-голяма отговорност в нападение. Ние имаме дълъг състав. Ако играеха всички и вкарваха по този начин, ние нямаше да загубим мач“, допълни бившият гард.

„На фона на това как стартирахме сезона, аз съм доволен от класирането на Рилски. Мисля, че за момента това е максимумът. Изключение прави това, че загубихме от Академик Пловдив и от Шумен в Самоков, което ще ни тежи. Очаква ни много тежка среща срещу Миньор 2015 в София. Те имат две победи зад нас, никой няма право да подценява друг през този сезон“, завърши Любомир Киров.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани