13.6 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияСтанимир Маринов: Характерът бе ключът (видео)

Станимир Маринов: Характерът бе ключът (видео)

Важното е, че се сплотихме и играхме като отбор, сподели капитанът на Спартак

„Надявам се да продължавам така – да помагам на отбора да печели. Характерът бе ключът. Видяхте, че губихме с двуцифрена разлика през първото полувреме, през второто показахме сърце и характер. Така се върнахме в мача. Важното е, че се сплотихме и играхме като отбор„, сподели един виновниците за победата на Спартак над Рилски спортист с 97:95 след продължение Станимир Маринов.

Понякога помага това, че сме с по-къс състав. Дава малко повече пространство на другите за изява и малко спокойствие, за да можем да разгърнем потенциала си. Не бих отделил голямо внимание на този факт“, допълни гардът, който приключи срещата с 22 точки, 7 борби и 8 асистенции.

„Предстоят ни два мача с много силни отбори в Европейската северна лига. Това е едно съвсем различно ниво, за нас тя е начин да се докоснем до европейската сцена. Знаем пред какво сме изправени. Ще се подготвим колкото можем и ще се постараем да играем добре“, каза още той преди срещите с Ювентус Утена на 12 декември в Плевен и с Бакен в Швеция на 15 декември.

Тази взаимозаменяемост е целта на голямата ротация, с която разполагаме. В нашия състав има двама трайно контузени играчи, но тук идва задължителният момент, в който останалите трябва да понесат отговорност и да допринесат за отбора“, бе мнението на Станимир Маринов.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани