Любо Минчев: Отборът положи усилия, аз не съм сляп и го виждам това нещо (видео)

Не сме далече от другите отбори, важното е да побеждаваш, заяви треньорът на Спартак

528

Хубаво е, че победихме, както и че в момент, в който сме с контузени играчи и по-къса ротация, успяхме да спечелим важни мачове, както се случи. Относно мача, започнахме по-слабо в защита. Трябва да отдадем и заслуженото на Рилски, който до полувремето имаше 9 тройки. Независимо от всички мои предупреждения, едно от най-силните качества на този отбор е стрелбата зад дъгата. Знаехме, че ще ни бият на пик енд поп, гостите имаха късмет, че Джоузеф Лоусън вкара доста тройки с по-висок процент от сезона. Допуснахме много точки през първото полувреме. През второто играхме по-добре в защита. Накрая направихме всичко възможно да загубим мача. Ако бях казал да направят това, което направихме, нямаше да го сторят. След всички указания получихме тройка плюс фаул, но важното е, че всичко завърши хубаво, заяви треньорът на Спартак Любо Минчев след драматичния успех над Рилски спортист с 97:95, преминал през продължение.

Отборът положи усилия, аз не съм сляп и го виждам това нещо. Мисля, че през първото полувреме стопихме на половината от 17-точково изоставане, но в третата съумяхме да се доближим. След това добрата защита ни даде възможности за контраатаки и за повече самочувствие. Имахме късмет и вкарахме някои стрелби, които ни позволиха да обърнем хода на събитията“, каза още наставникът на плевенчаини, които са с баланс от 7-4 в НБЛ.

„Родни Първис тръгна по-слабо, Станимир Маринов игра добре. После се включи и Николай Стоянов, Ивко Ивков стори същото от пейката, докато Родни Първис вкара много важни точки. Най-хубавото е, че Станимир Маринов показва едно постоянно ниво, което мен ме радва„, добави специалистът.

„В един момент от първото завъртане допуснахме няколко поредни загуби, които се събраха срещу водещите отбори. Допуснахме поражение и в Ямбол, където играхме по-слабо. Ние сме близо до нашите съперници, които правят промени. С всичките проблеми, които имахме, бяхме на няколко точки от Балкан, ЦСКА и Черноморец. Не сме далече от другите отбори. Важното е да побеждаваш“, завърши Любо Минчев.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

Предишна статияСпартак мина през драма с продължение, но надви Рилски (видео)
Следваща статияЛюбомир Киров: Това е баскетболът, вече 17 точки не са нищо (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."