9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНБАЛука Дончич с трипъл-дабъл №30, Далас би Индиана (видео)

Лука Дончич с трипъл-дабъл №30, Далас би Индиана (видео)

Маверикс прекъснаха серия от три поредни загуби в НБА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Далас прекъсна първата си серия от три поредни загуби за последните две години в НБА. Маверикс подчиниха Индиана със 124:112 като гости, което им донесе 7-ми успех в лигата през сезона.

НАЙ-ДОБРИ: След като наскоро се завърна в игра след операция на коляното, Кристапс Порзингис показа, че е готов да се включва на пълни обороти. Латвиецът навъртя на сметката на Далас 27 точки, допълнени от 13 борби, като бе 12/15 при стрелбата си от средно-далечно разстояние.

От неговите съотборници Трей Бърк вкара 22. Лука Дончич, който игра с болки в коляното, стана най-младият играч в историята на НБА, достигнал до трипъл-дабъл №30 в кариерата си – 13 точки, 12 борби и 12 асистенции.

В първия домакински двубой след трейда на Виктор Оладипо в Хюстън Малкълм Брогдън бе най-добър за Индиана с 26 точки и 5 асистенции. Домантас Сабонис остана с 25 и 10 борби.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Маверикс поеха контрола над двубоя с последния кош за третата четвърт, донесъл 93:92 в тяхна полза. През последния период гостите направиха серия от 11-4, с което окончателно решиха всичко.

СТАТИСТИКА ОТ ИНДИАНА – ДАЛАС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани