20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориЛука Дончич стана Реализатор №1 на световното първенство (видео)

Лука Дончич стана Реализатор №1 на световното първенство (видео)

Гардът се справи с конкуренцията сред стрелците

Звездата на Словения Лука Дончич приключи участието си на световното първенство като Най-добър реализатор на турнира. Гардът на Далас в НБА намери място и в Идеалната петица.

Лука Дончич взе участие в общо осем срещи на словенците на световното, като в тях записва средно по 27 точки, допълнени от 7.1 борби и 6.1 асистенции. 24-годишният баскетболист демонстрира успеваемост в стрелбата от игра 42.7%, както и 77.2% от линията за изпълнение на наказателни удари.

Въпреки усилията на Лука Дончич, Словения финишира на седмо място на световното първенство. 

Наградата за Най-полезен играч отиде в колекцията на Денис Шрьодер, извел Германия до златото след 83:77 над Сърбия във финала.

За Изгряваща звезда на шампионата на планетата бе избран баскетболистът на Австралия Джош Гиди. Този приз се връчва за първи път в историята.

За Треньор №1 бе определен селекционерът на Латвия Лука Банчи. Най-добър защитник пък стана бронзовият медалист с Канада Дилън Брукс.

Във втория тим на шампионата на планетата попаднаха Симоне Фонтекио (Италия), Артурс Жагарс (Латвия), Йонас Валанчиунас (Литва), Никола Милутинов (Сърбия) и Франц Вагнер (Германия).

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани