8.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияДаниел Клечков: Преломният момент дойде в първата част

Даниел Клечков: Преломният момент дойде в първата част

Във втори пореден мач започваме плахо и играем бавно, каза още наставникът на Черно море Тича

Не мисля, че ситуацията в края на мача при стрелбата от тройката на Веселин Георгиев бе преломният момент. Не мога да го коментирам, трябва да го изгледам, защото съм пристрастен. Преломният момент дойде в първата част. Във втори пореден мач започваме плахо и играем бавно. Играем така все едно сме ветерански отбор. Ние трябва да се представяме по съвсем различен начин, дори и да бъркаме. Не може да започваме по такъв начин. Създаваме чисти ситуации, имаме с 21 атаки повече от Ямбол, но не можем да ги реализираме. Нужно е малко майсторство и вероятно опит, така че ще трябва да тренираме още, за да се получат нещата„, коментира пред Max Sport треньорът на Черно море Тича Даниел Клечков след поражението от Ямбол с 91:97.

Хареса ми отговорът от страна на играчите през втората и третата част след първото прекъсване, което взех в началото на срещата. Започнахме да играем някаква защита, затова намерихме начин да се върнем. Искам да похваля моите играчи, защото не е много лесно да се върнеш от двуцифрена разлика в Ямбол и да си близо да спечелиш даден мач в тази зала. Това е хубаво, означава, че имат характер, но трябва да започват така още от самото начало“, добави наставникът на варненци, които допуснаха 10-то поражение в шампионата при мъжете.

Когато създаваш ситуации и оставаш сам, трябва да реализираш. Баскетболът е игра на кошове, а те трябва да се вкарват. Всеки мач е изключително важен за Черно море Тича. Всяка една победа ще бъде изключително ценна за тези момчета, отбора и класирането. Няма да се предаваме, независимо дали играем в нашата зала или гостуваме. Ще се хвърляме във всяка една среща“, допълни Даниел Клечков.

Благодарен съм, че имам този шанс да бъда старши-треньор и то с тези млади момчета. Те ме зареждат, това съм го казвал много пъти. Много е приятно да се работи с тях. Надявам се да изчистим много неща в хода на сезона и да започнем да печелим“, завърши той.
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани