4.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНационални отбориЛитва не разочарова и е на финал на олимпийската квалификация (видео)

Литва не разочарова и е на финал на олимпийската квалификация (видео)

Словения ще бъде последното изпитание пред литовците преди Токио

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Литва продължава по план на олимпийската квалификация в Каунас, класирайки се на финал. Отборът на Дариус Масколиунас изнесе лекция на Полша с 88:69 във втория полуфинал на турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Домантас Сабонис завърши със 17 точки и 8 борби за Литва. Йонас Валанчиунас добави 15 и 8 борби. Мантас Калниетис се разписа с 14 точки.

Ей Джей Слоутър бе най-резултатен за Полша с 19 точки. С по 10 останаха Александър Балчеровски, Матеуш Понитка и Якуб Гарбаш.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: След като имаха само 1 точка преднина през първото полувреме, литовците взеха нещата в свои ръце след паузата. Йонас Валанчиунас и компания лимитираха съперника до 6 точки, отговаряйки с 16, за да увеличат аванса си до 62:51 след 30 минути и до края не изпуснаха инициативата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (4 юли) от 19.30 ч. Литва ще се изправи срещу Словения. Победителят ще играе на Олимпиадата в Токио.

СТАТИСТИКА ОТ ЛИТВА – ПОЛША

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани