13.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНационални отбориЧехия потопи в сълзи Канада на полуфиналите в олимпийската квалификация (видео)

Чехия потопи в сълзи Канада на полуфиналите в олимпийската квалификация (видео)

Томаш Саторански се превърна в герой за селекцията на Ронен Гинсбург с кош в последната секунда на продължението

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Чехия мина през драма с продължение, но оцеля срещу Канада в първия полуфинал на олимпийската квалификация във Виктория след 103:101. Така селекцията на Ронен Гинсбург си осигури място в директната битка за квота за Игрите в Токио.

НАЙ-ДОБРИ: Блейк Шилб наниза 31 точки за Чехия, като бе 7/12 зад дъгата, плюс 7 асистенции. Томаш Саторански се разписа с 18, 7 борби и 5 асистенции. Патрик Ауда добави 16 точки. Ондреж Балвин оформи дабъл-дабъл – 14 и 19 борби.

Ар Джей Барет бе най-резултатен за Канада с 23 точки, 5 борби и 6 асистенции. Андрю Уигинс го последва с 22 и 8 борби. Никел Александър-Уокър остана с 21 точки.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: Редовното време не стигна на двата отбора, за да излъчат победител, а Андрю Уигинс прати мача в продължение с тройка за 94:94 секунди преди сирената. В допълнителните 5 минути канадците излязоха напред с 99:94 чрез Никел Александър-Уокър и Ар Джей Барет. Чехия отговори чрез Патрик Ауда, Ондреж Балвин и Блейк Шилб за 101:99 в своя полза. 15 секунди преди края Андрю Уигинс изравни за 101:101. В последната секунда обаче Томаш Саторански попари съперника, за да оформи крайното 103:101. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На финалa на олимпийската квалификация във Виктория Чехия ще излезе срещу победителя от двойката Гърция/Турция на 5 юли.

СТАТИСТИКА ОТ КАНАДА – ЧЕХИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани