11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНБАЛейкърс сложиха край на царуването на Голдън Стейт в НБА (видео)

Лейкърс сложиха край на царуването на Голдън Стейт в НБА (видео)

"Езерняците" прекратиха сезона на Стеф Къри и компания след 4-2 на полуфиналите на Запад

КАКВО СЕ СЛУЧИ: НБА ще има нов шампион през 2022/2023. Това стана факт, след като Лос Анджелис Лейкърс детронираха Голдън Стейт след 4-2 победи в полуфиналите на Западната конференция. В последния мач между двата тима „езерняците“ спечелиха със 122:101 у дома.

И ОЩЕ: Тимът от Ел Ей се подобри до 7-0 пред своя публика след края на редовния сезон. Освен това, Лейкърс прекъснаха поредицата на съперника от 28 плейофни серии с поне една победа като гост – рекорд в НБА, обхващащ цялата кариера на Стеф Къри.

НАЙ-ДОБРИ: Леброн Джеймс отбеляза 30 точки за Лейкърс плюс 9 борби и 9 асистенции. Остин Рийвс добави 23, 5 борби и 6 асистенции. Ди`Анджело Ръсел се отчете с 19 точки, 5 борби и 6 асистенции. Антъни Дейвис оформи дабъл-дабъл – 17 и 20 борби.

Стеф Къри бе най-добър за Голдън Стейт с 32 точки, 6 борби и 5 асистенции. Донте ДиВинченцо остана с 16.

КЛЮЧЪТ: Въпреки че останаха без Денис Шрьодер, който бе изгонен в третата четвърт, Лейкърс не се огънаха на опитите на съперника да наруши ритъма им. Домакините демонстрираха успеваемост в стрелбата от игра – 52% срещу 37.9% за Голдън Стейт. Освен това, Леброн Джеймс и компания завършиха двубоя с общо 46 борби и 25 асистенции.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На финалите в Западната конференция на НБА Лейкърс ще излязат срещу Денвър. В серията ще се играе до четири успеха от седем двубоя. Мач №1 ще бъде на 17 май.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕЙКЪРС – ГОЛДЪН СТЕЙТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

  1. […] Баскетболистът на Голдън Стейт Дреймънд Грийн е разочарован от отпадането на своя тим на 1/2-финалите в Западната конференция на НБА. Уориърс загубиха серията от Лейкърс с 2-4 победи, след като отстъпиха в последния си мач през този сезон със 101:122. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани