12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияНосител на Купата на Сърбия сяда на пейката на Рилски спортист

Носител на Купата на Сърбия сяда на пейката на Рилски спортист

Младен Манойлович ще работи в екип с Любомир Киров

Рилски спортист обяви името на новия си треньор. Начело на носителя на Суперкупата на България застава Младен Манойлович, който ще работи в екип с досегашния помощник-треньор Любомир Киров, обявиха от клуба.

Треньорската кариера на сръбския наставник започва през 2003 г. в школата на Атлас. След това продължава в Суперфаунд, Дунав и женския Партизан. Има и кратък период в школата на Автодор (Русия). Работи с играчи като Стефан Маркович, Никола Пекович, Неманя Биелица и Владимир Лучич.

Следващата стъпка за него е координатор на тимовете от 18- до 21-годишна възраст в Зенит, а 12 месеца по-късно поема юношеската формация на руския клуб. Бил е част и от щаба на Василий Карасьов. В този период Зенит финишира на 4-то място в силната ВТБ Лига и участва в турнира Еврокъп, където играе 1/4-финал. До 2019 г. е част от клуба, където работи още и с Жоан Пласа.

За Младен Манойлович следва предизвикателството да води женския Чеваката, където остава до средата на 2021/2022. След това напуска по собствено желание, оставяйки тима на първо място в класирането с 15 победи в 20 срещи.

Завръща се в родната Сърбия и става асистент на Душко Иванович в Цървена Звезда. Със сръбския гранд има Купа в западната ни съседка, финал в Адриатическата лига и десето място в Евролигата.

ПрезGoogle
ИзточникRilskibasket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани