15.7 C
София
сряда, май 8, 2024
НачалоБългарияЛевски с още една победа в НБЛ (видео)

Левски с още една победа в НБЛ (видео)

Столичани си осигуриха предимство срещу Шумен още преди почивката

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски спечели за пети път в НБЛ през този сезон. В зала „Младост“ тимът на Тити Папазов надигра Шумен с 96:50 като гост в отложен мач от 4 кръг в родния елит. Столичани имат в актива си и 1 загуба, като излязоха първи в класирането, но имат и двубой повече, докато новакът в лигата е на дъното с баланс от 0-5.

НАЙ-ДОБРИ: Ивица Радич бе много полезен и оформи дабъл-дабъл за Левски – 23 точки и 15 борби. Марио Литъл добави 11. Илайджа Митро-Лонг се отчете с 10 точки.

Георги Кендеров бе най-резултатен за Шумен с 15 точки и 5 борби. Александър Милов се разписа с 12 и 7 борби. Виктор Серафимов остана с 10 точки.

КЛЮЧЪТ: Двата състава стояха равностойно през първите 10 минути, в които си вкараха по 27 точки. През втория период обаче столичани лимитираха съперника до 10 точки, отвръщайки с 24 след силна игра на Илайджа Митро-Лонг, Ивица Радич и Марио Литъл, за да излязат напред с 51:37. След паузата „сините“ наложиха темпото си, като позволиха на домакините да вкарат едва 3 точки в третата част, за да се изстрелят напред със 78:40 и оттам връщане нямаше.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 4 декември Левски ще приеме Ямбол, докато Шумен ще бъде домакин на Спартак Плевен.

СТАТИСТИКА ОТ ШУМЕН – ЛЕВСКИ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани