10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Няма как да се сърдя на моите играчи, когато са...

Васил Евтимов: Няма как да се сърдя на моите играчи, когато са вкарали почти 100 точки

Моето желание е да вземем пет от осем срещи, добави треньорът на Черноморец

Ключът за победата беше да стреляме 30 тройки. Исках да хванем 45 борби и да загубим топката 10 пъти. В този мач загубихме топката за общо три срещи. Не знам какво се случваше в нападение, но няма как да се сърдя на моите играчи, когато са вкарали почти 100 точки. Всички от стартовата петица са реализирали 15 или повече точки. Най-важното бе, че спечелихме, защото им казах, че вече два месеца нямаме победа. Бях забравил какво е чувството да спечелиш мач. Бяхме малко колебливи в нападение, защото губихме много топката. Нямаме възможност да играем в тази зала, но след една седмица, когато се върнем в Стара Загора, ако направим 25 грешки срещу Берое, ще победим много трудно“, заяви пред Max Sport треньорът на Черноморец Васил Евтимов след успеха над Академик Пловдив с 98:88.

Черноморец надви Академик с близо 60% в стрелбата от игра

Тези неща трябва да ги изчистим още на мача срещу Ямбол. От Академик се опитаха да ни пресират на цяло игрище. Опитаха се да изморят Дианте Болдуин, но това става един път. Нямам много голям избор, трябва да рискувам в ситуациите, в които играчите ми са натрупали лични нарушения. Евгени Хажирусев и Болдуин имат общо 17 грешки, това не е добре. Ще си поговоря с двамата, за да изчистим тези неща. Навлизаме в един период от годината, в който това не трябва да го допускаме. Това може да го има в началото на сезона, но не и в такъв важен момент“, каза още наставникът на бургазлии.

В началото на това завъртане играхме срещу трите най-добри отбора в шампионата, знам какви са нашите цели. Моето желание е да вземем пет от осем срещи. Досега имаме една победа от четири мача. Искам да спечелим оставащите ни четири двубоя, защото три от тях са в нашата зала. Мачът срещу Берое ще бъде с цената на финал. Срещите с Ямбол винаги са равностойни. Очаквам ямболии да бъдат нахъсани след своя последен мач. Сигурен съм, че Тони Дечев ще се подготви сериозно, защото и те искат да бъдат в петицата. Очакваме ги с нетърпение, за да покажем по-добра игра на наш терен. Феновете липсват в залите, но аз предпочитам да сме четвърти в плейофите, защото е по-хубаво е да имаш домакинско предимство“, завърши Васил Евтимов.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани