5.6 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоОще от светаТОКИО 2020САЩ се върнаха от -15 точки, за да ударят Австралия за финал...

САЩ се върнаха от -15 точки, за да ударят Австралия за финал в Токио

По познатия сценарий американците бяха безкомпромисни в третата четвърт

КАКВО СЕ СЛУЧИ: САЩ се класираха на финал на Олимпийски игри за четвърти пореден път. Това се случи, след като селекцията на Грег Попович се наложи над Австралия с 97:78 в първия 1/2-финал от турнира в Токио.

НАЙ-ДОБРИ: Във втори пореден мач Кевин Дюрант премина границата от 20 точки за САЩ, отбелязвайки 23 след 10/19 при стрелбата си от игра. Освен това, крилото на Бруклин в НБА остана на крачка от дабъл-дабъл след 9 овладени борби.

От неговите колеги Девин Букър вкара 20. С по 11 точки финишираха Жрю Холидей и Крис Мидълтън, като първият овладя и 8 борби плюс 8 асистенции.

Пати Милс бе най-резултатен за Австралия с 15 точки, 5 борби и 8 асистенции. Данте Екзъм се раписа с 14. Джок Лендейл остана с 11 точки и 6 борби.

КЛЮЧЪТ: Австралийците бяха по-добри в началото и в средата на втората четвърт стигнаха до аванс от 15 точки, водени от Пати Милс и Джок Лендейл, за 41:26. САЩ реагираха и чрез Кевин Дюрант, Жрю Холидей и Джейсън Тейтъм намалиха до 42:45 след 20 минути. Олимпийските шампиони не спряха дотук и след паузата лимитираха противника си до 10 точки, отговаряйки с 32 точки, след като и Девин Букър се разигра, за да направят пълен обрат за 74:55. До финалната сирена съперникът така и не можа да отговори.

И ОЩЕ: Американците триумфират при последните си три участия в решителни срещи за златото – в Пекин през 2008 г., в Лондон през 2012 г. и в Рио де Жанейро през 2016 г В цялата си история те имат само един загубен финал – през 1972 г. в Мюнхен.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На финала на Олимпиадата САЩ ще кръстосат шпаги с победителя от двойката – Франция/Словения. Мачът ще се играе в 5.30 ч. българско време на 7 август. В спора за бронзовите отличия Австралия ще срещне загубилия от същата двойка след два дни.

СТАТИСТИКА ОТ САЩ – АВСТРАЛИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани