24.8 C
София
вторник, май 7, 2024
НачалоБългарияДимитър Ангелов: Ако играем добре, успехите ще идват

Димитър Ангелов: Ако играем добре, успехите ще идват

Казах на моите баскетболисти, че двубоят с Берое бе много важен, добави треньорът на Левски

Аз и преди мача казах, че той ще е труден. Берое не е лош отбор, разполага с добър треньор. Познавам го отпреди, има добри виждания за баскетбола. Този тим тепърва ще играе по-добре, видяхте, че на играчите просто им трябва време да се сработят. Поздравявам ги, играха добре. Ние се представихме силно през първата част, имахме много малко грешки и висок процент от тройката. Във втората някои от моите баскетболисти решиха, че мачът е приключил, тогава допуснахме стопяването на разликата, вместо да ги пречупим. Направихме 8 грешки, заради които допуснахме 11 точки в наша вреда. Впоследствие срещата стана равностойна, а и публиката също помогна на домакинитe“, заяви треньорът на Левски Димитър Ангелов след успеха над Берое с 86:76 в мач от 3 кръг в НБЛ.

Ние сме с доста млад състав, в такива тежки двубои предпочитам да не рискувам с пускането на по-младите играчи, защото този мач бе много важен. Имахме проблеми с личните нарушения, които Златин Георгиев натрупа. Нямаме големи варианти на тежкото крило и в един момент срещнахме проблеми, докато намерим решения за Карлос Пепин“, добави наставникът на столичани, които са с баланс от 3-0.

Асен Великов е добре, но утре сутринта ще проверим какво е неговото състояние. Надявам се да не е нещо сериозно. Много е рано да говорим за самочувствие и класирания. Искам да играем баскетбол, който да пълни залите и хората да идват. За нас призовите места не са самоцел. Виждате, че ако играем добре, успехите ще идват. Ако се случва обратното, нещата няма да се получават, така че аз имам доста забележки относно някои неща. Надявам се да ги оправим за следващите мачове“, каза още Димитър Ангелов.

Не може във всяка среща да получаваме по 60 точки, това не е реално. Стараем се, в защита сме агресивни и крадем много топки, но получихме две тройки от Антун Маричевич. 76 точки в днешния баскетбол не са много с тези стрелби от тройката“, допълва той.

Не може да има фаворит между Левски и ЦСКА. Вечният съперник може да се смята за по-силен, има големи амбиции и сериозен бюджет. Вярно е, че тимът загуби от Миньор, но първенството е много равностойно и всеки може да допусне поражение. Водещите отбори изпитват някакви трудности поради проблеми, които не искам да коментирам. Казах на моите баскетболисти, че двубоят с Берое бе много важен за крайното класиране, защото всяка една победа на чужд терен е изключително важна. Смятам, че много тимове ще имат проблеми в Стара Загора. До последния кръг няма да се знае как ще се разпределят двете шестици“, завърши Димитър Ангелов.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани