8.6 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоБългарияЛевски се изкачи четвърти в НБЛ (видео)

Левски се изкачи четвърти в НБЛ (видео)

Столичани победиха Академик в Пловдив

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски продължава успешния си ход в НБЛ. Отборът на Димитър Ангелов се справи с Академик Пловдив с 83:69 като гост в мач от 9 кръг в родния елит. Столичани са с баланс от 5-3 и вече са четвърти, докато селекцията на Йордан Янков има 1 успех и 7 поражения, което я нарежда на 10-то място в класирането.

НАЙ-ДОБРИ: Алън Арнет се отчете с 20 точки, 6 борби и 6 асистенции за Левски. Джон Флорвиъс оформи дабъл-дабъл – 18 и 10 борби. Лъчезар Димитров и Златин Георгиев вкараха по 13 точки, като последният грабна и 13 борби. Асен Великов се включи от пейката с 11 и 6 борби.

Омар Крайем бе най-резултатен за Академик Пловдив с 27 точки. Кръстан Кръстанов грабна 13 борби.

И ОЩЕ: Дебют за домакините направи Тайлър Криймър, който остана на паркета 14 минути, в които регистрира 3 точки и 1 борба.

КЛЮЧЪТ: Пловдивчани бяха по-съсредоточени в първите 20 минути и след изиграването им стигнаха до 42:36 в своя полза, водени от Омар Крайем. След паузата обаче „сините“ направиха обрат след силна игра на Джон Флорвиъс, Алън Арнет, Златин Георгиев и Асен Великов, за да фиксират 63:55 в своя полза в края на третия период. В последната четвърт домакините намалиха до 6 точки след успешни наказателни удари на Александър Милов, но Левски не се даде и чрез Златин Георгиев, Лъчезар Димитров и Алън Арнет фиксира крайното 83:69 в своя полза.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 10 декември Академик Пловдив ще гостува на Балкан, докато ден по-късно Левски ще приеме Ямбол.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК – ЛЕВСКИ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани