7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЛевски Лукойл си гарантира второто място в редовния сезон на НБЛ

Левски Лукойл си гарантира второто място в редовния сезон на НБЛ

Столичани взеха първа победа срещу Балкан у дома през сезона

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски Лукойл си гарантира второто място в редовния сезон на НБЛ. В зала „Универсиада“ тимът на Тити Папазов надделя над Балкан със 78:74 в дербито на 25 кръг в мъжкия ни елит. Това бе и първи тримф за „сините“ над този съперник у дома през сезона. Така столичани вече имат баланс от 19-4, докато ботевградчани са трети с баланс от 15-7.

НАЙ-ДОБРИ: Христо Захариев отбеляза 26 точки за Левски Лукойл, допълнени от 6 борби. Данило Тасич оформи дабъл-дабъл – 16 и 10 борби. Чавдар Костов се разписа с 15 точки и 7 борби.

Божидар Аврамов бе най-резултатен за Балкан със 17 точки и 7 асистенции. Сияни Чеймбърс и Димитър Димитров приключиха с по 13. Дарко Балабан остана с 10 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: След равностойното начало Балкан първи дръпна, а Дарко Балабан, Тауан Ейджи и Димитър Димитров фиксираха 24:16 в края на първата част. Ботевградчани стартираха втория период с две поредни тройки за 30:20, но домакините отвърнаха чрез Христо Захариев и Данило Тасич, за да обърнат за 40:39 на голямата почивка.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата пропуските на Балкан зачестиха, а Левски Лукойл постепенно натрупа аванс от 16 точки чрез Христо Захариев, Райън Райт и Чавдар Костов за 62:46. „Зелените“ обаче не се предадоха и чрез Божидар Аврамов и Сияни Чеймбърс се доближиха на 56:64. През последната четвърт Тауан Ейджи напусна паркета, изчерпал лимита си от пет лични нарушения, а Левски Лукойл се озова напред с 14 точки чрез Данило Тасич и Тайрън Брейзълтън за 74:60. Гостите обаче вкараха 7 бързи точки за 67:74. 56 секунди преди сирената капитанът на Балкан Димитър Димитър Димитров също излезе за фаулове. Христо Захариев не трепна от фаул линията на два пъти за 67:76. От другата страна Божидар Аврамов и Давонтей Джордан бяха точни за 72:76, но Захариев отново не сбърка от линията. Николай Грозев намали до 74:78 и това бе всичко.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Левски Лукойл ще почива в следващия кръг в НБЛ, а на 10 април Балкан ще приеме Академик Пловдив. 

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани