12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияДебютант в ББЛ А група с успешно начало на сезона

Дебютант в ББЛ А група с успешно начало на сезона

Левски София 2022 победи Волтрон

Един от дебютантите в ББЛ А група – Левски София 2022 записа победа на старта на новия сезон. В първи мач от регион Запад отборът надигра друг столичен тим – Волтрон с 95:72. Срещата се проведе в столичната зала „Триадица“.

Левски София 2022 поведе с 10:0 на старта и въпреки че в края на частта равенството за кратко бе възстановено, след десет минути игра той бе напред с 22:13. Тимът изигра резултатна втора четвърт, в която продължи да увеличава аванса си и на почивката дръпна с 53:32.

След паузата баскетболистите на Константин Касъров значително подобриха играта си и свалиха разликата само до 12 точки. Съперникът им обаче отвърна с два поредни коша и преди заключителната четвърт водеше със 72:56. Преднината на Левски София 2022 скочи до 28 точки, като отборът нямаше проблем да я задържи и да спечели убедително.

Румен Янакиев завърши с 20 точки и 8 борби за победителите. Асен Попов реализира 19. С 13 точки се отчете Мартин Димитров. По 12 добавиха Кристиян Георгиев и Слав Георгиев.

За Волтрон Васил Костов бе най-добър с 20 точки. С 19 остана Денислав Иванов. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани