18.5 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългарияЛевски изтръгна успеха в края срещу Ямбол (видео)

Левски изтръгна успеха в края срещу Ямбол (видео)

Столичани спечелиха за трети път в последните си четири мача в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски спечели за трети път в последните си четири мача в НБЛ. Столичани надвиха Ямбол с 80:79 като гости в мач от Втората шестица на родния елит, който бе от програмата на 26 кръг в родния елит.

И ОЩЕ: Селекцията на Димитър Ангелов е с баланс от 9-17 и се нарежда на девето място в класирането. Ямболии са с 11 победи и 15 загуби на седмата позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Димитър Маринчешки, Марио Боянов и Лъчезар Димитров бяха най-добри за Левски с по 18 точки, като първият овладя и 13 борби за дабъл-дабъл. Асен Великов финишира с 14 и 7 асистенции.

Маркедрик Бел бе най-резултатен за Ямбол с 23 точки и 7 борби. Питър Кис се разписа с 16 и 6 борби. Николай Михайлов остана с 13 точки.

КЛЮЧЪТ: 2.55 мин. преди края резултатът бе равен – 70:70, след като Николай Михайлов бе точен зад дъгата. Асен Великов и Марио Боянов изведоха гостите напред за 75:73, но Маркедрик Бел и Питър Кис поставиха още едно равенство на таблото за 76:76. 18 секунди преди сирената Лъчезар Димитров не сбърка за 78:76 в полза на Левски, но Питър Кис даде преднина на домакините за 79:78 след кош и успешен наказателен удар. Във финалните секунди два успешни наказателни удара на Димитър Маринчешки донесоха успеха на „сините“ с крайното 80:79.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 март Левски ще има визита на Миньор 2015, докато два дни по-рано Ямбол ще играе срещу Шумен.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – ЛЕВСКИ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани