11.8 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоОще от светаПАРИЖ 2024Бразилия връща на пейката си Александър Петрович

Бразилия връща на пейката си Александър Петрович

65-годишният наставник ще опита да класира Бразилия на Олимпиадата в Париж

Хърватският специалист Александър Петрович се завръща към играта. 65-годишният наставник ще застане отново начело на Бразилия, потвърди самият той, както и местната федерация.

Сега е моментът да се съсредоточим върху олимпийските квалификации, в търсене на място в Париж“, написа в социалните мреци Ацо Петрович.

Александър Петрович води „кариоките“ от 2017 до 2021 г., като с този тим участва на световното първенство в Китай през 2019 г.

Александър Петрович, който е бронзов медалист от Олимпиадата в Лос Анджелис през 1984 г. като част от бивша Югославия, има и четири периода начело на Хърватия. Последният е от 2022 до 2023 г.

В щаба на по-големия брат на легендата Дражен Петрович на бразилска земя ще влезе и Тиаго Сплитер, който в момента е сред помощниците в Хюстън Рокетс.

За отбора на Ацо Петрович ще има мачове срещу Камерун и Черна гора в група B на олимпийската квалификация в Рига, която започва на 2 юли. Останалите тимове, които ще се борят за първото място на латвийска земя, са домакините, Филипините и Грузия.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани