10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияТреньорски семинар в София събра 173-ма наставници

Треньорски семинар в София събра 173-ма наставници

Лекциите се проведоха в зала „Св. Георги“

173 треньори се събраха на треньорския семинар в София, който започна вчера и ще приключи днес. Лекциите се проведоха в зала „Св. Георги“, като темите бяха насочени към обучение и усъвършенстване на индивидуални, групови и отборни технико-тактически действия за баскетболисти на възраст от 13 до 19 години в женско и мъжко направление.

Гост лектор бе италианецът Адриано Вертемати, а на терена му помагаше бившата треньорка на националния отбор за девойки Тина Димитрова.

Сред лекторите бяха няколко млади, но със сериозен опит български треньори – Теди Буков, Христо Ценов, завършилият наскоро с отличие треньорската школа на ФИБА FECC – Васил Христов и Людмил Хаджисотиров. Лекция за критериите на съвременното баскетболно съдийство изнесе и Орлин Николов.

Семинарът бе задължителен за всички главни, старши-, помощник-треньори, и инструктори по баскетбол независимо с какви отбори работят, включително и за тези от НБЛ и ББЛ. Той е със статут Препоръчителен за очакващите регистрация в ММС, след дипломирането си (студентите във ВУЗ със специалност баскетбол).

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани