5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияКУПА БЪЛГАРИЯ 2021: Левски Лукойл на финал за четвърта поредна година

КУПА БЪЛГАРИЯ 2021: Левски Лукойл на финал за четвърта поредна година

Столичани спечелиха дуела с Ямбол

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски Лукойл си осигури място на финала в турнира за Купата на България за четвърта поредна година. В „Арена Асарел“ столичани се наложиха над Ямбол със 100:84 във втория полуфинал в надпреварата.

КЪМ ИСТОРИЯТА: Това бе вторият полуфинал между двата състава в този турнир през последните 17 години. Първият е през 2011 г. в София, когато тимът на Тити Папазов побеждава с 82:76.

НАЙ-ДОБРИ: Кийт Бенсън изнесе още един силен двубой за Левски Лукойл и оформи дабъл-дабъл – 26 точки и 12 борби. Венцислав Петков вкара 14. По 13 точки добавиха Тайрън Брейзълтън, Христо Захариев и Чавдар Костов.

Ерик МакГил бе най-резултатен за Ямбол с 15 точки. Иван Лилов и Дарин Иванов приключиха с по 12. Евгени Василев остана с 10 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Двата състава бяха равностойни на паркета през първите 10 минути, а в самия им край Франклин Уилямс даде минимален аванс на Ямбол за 26:24. През втория период чрез Кийт Бенсън, Данило Тасич и Чавдар Костов столичани обърнаха до 47:34. Сушата за ямболии бе прекъсната от успешни наказателни удари на Иван Лилов и далечен снаряд на Ерик МакГил зад центъра за 42:53.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: Христо Захариев, Кийт Бенсън и Данило Тасич увеличиха аванса на тима си до 16 точки, макар че Ерик МакГил и Иван Лилов не спираха да тормозят Левски Лукойл. Йордан Минчев, Венцислав Петков и Чавдар Костов също бяха стабилни, а „сините“ отново се изстреляха напред, но този път с 20 точки. Тройка на Стоян Петков пък постави на таблото 63:81. През последната четвърт носителят на Купа България 2020 не изпусна инициативата и стигна да победата, която е втора поредна с повече от 100 точки в този турнир. Това означава, че селекцията от столицата ще се бори за трофея за 25-ти път в историята.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 15 март от 19.00 ч. Левски Лукойл ще се изправи срещу Рилски спортист в спор за Купата на България в повторение на дуела от 2018 г. Двубоят можете да наблюдавате в понеделник по Max Sport 2.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ – ЯМБОЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани