12.8 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоНБАКрис Пол се изкачи до Топ 3 на най-добрите подавачи в НБА...

Крис Пол се изкачи до Топ 3 на най-добрите подавачи в НБА (видео)

Гардът на Финикс направи 18 асистенции срещу Ню Орлиънс

На 36 години Крис Пол продължава да блести. След като по-рано тази година игра финал в НБА, сега гардът покори още един връх в своята кариера, изкачвайки се до 3-тото място във вечната ранглиста по асистенции. 

Това стана факт при успеха на неговия Финикс над Ню Орлиънс със 112:100. В тази среща Крис Пол направи общо 18 завършващи подавания, които гарнира с 14 точки и 7 борби плюс 1 открадната топка и чадър за 36 минути на паркета. При стрелбата си 183-сантиметровият баскетболист бе 6/8 от средно разстояние и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Крис Пол изпревари в графата с най-добрите подавачи в лигата за всички времена Марк Джаксън и Стив Неш. Участникът в 11 издания на Мача на звездите отвъд океана вече има общо 10 346 асистенции в НБА.

Най-добрият подавач в историята на лигата е легендата Джон Стоктън с 15 806 асистенции. Втори е Джейсън Кид с общо 12 091 завършващи подавания.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани