23.8 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоБългарияКош на Алекс Уандие в края приключи почти половин век за Черноморец...

Кош на Алекс Уандие в края приключи почти половин век за Черноморец без финал в турнира за Купата на България

Бургазлии издържаха в драматичен втори полуфинален мач срещу Рилски спортист

КАКВО СЕ СЛУЧИ: За първи път от 49 години Черноморец ще играе финал за Купата на България. В своята „Арена Бургас“ отборът на Васил Евтимов издържа в драматичен втори полуфинален мач срещу Рилски спортист след 75:73.

И ОЩЕ: Христо Захариев не бе в групата на бургазлии за срещата. Крилото отново имаше проблем с травмата в прасеца, която го притесняваше в последните седмици. Утре той отново няма да бъде на линия за своя тим.

НАЙ-ДОБРИ: Шон Смит регистрира дабъл-дабъл за Черноморец – 17 точки и 14 борби. Травис Макконико добави 15, 7 борби и 7 асистенции, но не завърши мача, след като изчерпа лимита си от пет фаула 2 минути преди края. Ладериан Грифин се разписа с 14 точки.

Чавдар Костов и Алън Арнет бяха най-добри за Рилски спортист с по 15 точки, като последният овладя и 5 борби. С 13 точки се отчете Майкълин Скот. Джон Флорвиъс остана с 12 точки и 6 борби.

РАЗВИТИЕТО: През първото полувреме бургазлии успяха да стигнат до преднина от 7 точки за 37:30, водени от Шон Смит, Травис Макконико и Милен Захариев. След паузата преднината на „акулите“ стана двуцифрена, след като Ладериан Грифин, Шон Смит, Алекс Уандие и Травис Макконико фиксираха 46:36. Рилецо отвърна чрез Чавдар Костов, Александър Янев, Майкълин Скот и Алън Арнет за 48:48. Черноморец обаче отново излезе напред с помощта на Ладериан Грифин и Травис Макконико за 54:49. В последните 10 минути вицешампионите направиха серия от 10-2, благодарение на Андрей Иванов, Шон Смит и Алекс Уандие, за 64:51. Рилецо отново намери сили и се върна след силна игра на Майкълин Скот, Александър Янев и Алън Арнет за 67:68. Ладериан Грифин и Шон Смит обаче изведоха Черноморец напред със 71:67. Последва тройка на Чавдар Костов, която даде нови надежди на Рилски, но Евгени Хаджирусев не трепна от фаул линията за 73:70. Майкълин Скот бе точен веднъж от същата позиция, а след това бе отсъден фаул на Тони Троша. Джон Флорвиъс не пропусна за равенството – 73:73. Алекс Уандие обаче се превърна в герой за домакините, след като реализира победния кош за своя тим 1.4 секунди преди сирената, оформяйки крайното 75:73.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (17 март) от 18.00 ч. Черноморец ще излезе срещу Спартак Плевен в спора за Купата на България.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани