15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Във финала искам да спечелим, ако може с 50:49

Васил Евтимов: Във финала искам да спечелим, ако може с 50:49

Христо Захариев няма да играе, Спартак може да подготви плана срещу нас спокойно, допълни треньорът на Черноморец

„Не знам дали има треньор, който да вярва толкова много в играчите си, така както аз вярвам в моите. По някой път е трудно за тях това да го възприемат. Когато те не са готови да играят, аз това го виждам и го усещам, защото съм бил много години в техните обувки. Даже и когато загряват, аз знам дали са готови за мача или не„, заяви треньорът на Черноморец Васил Евтимов след победата над Рилски спортист със 75:73 във втория полуфинал в турнира за Купата на България.

„След хубавата победа над ЦСКА трябваше да им съобщя, че ще бъдем без Христо Захариев. Загубихме последните два мача срещу Рилски с по 2 точки в първенството, днес колелото се обърна. Както казах преди, рано или късно шансът ще ни покрие. Днес ни покри в правилния момент, но ни остава още един мач. Да, надграждаме от миналата година, но сме жадни и гладни да вдигнем трофея утре вечер„, добави наставникът на бургазлии, които ще излязат в спора за златото за първи път от 49 години насам.

Травис трябва да е малко по-спокоен, но с мачове се става играч, с опит. Той ще помни този двубой дълги години и ще разбере, че накрая нашият гард трябва да бъде на терена. Не казвам, че Евгени не може да се справи, той се справи чудесно. При двата фаула ръката му не трепна и аз вярвах в това. Но Макконико е с една идея в неговата част на израстване. И съм казвал много пъти, когато си ядосан, и оставяш да кажем съдиите да ти повлияят, ти не се толкова ефикасен. Трябва да играеш твоята игра. Напоследък го прави и мисля, че за малко излезе извън релси, защото неговият четвърти фаул с техническото и след това петия… трябва да бъде по-умен и по-концентриран. Да разбере, че отборът има нужда от него в края, когато е най-важен за нас, смята бившият център.

Шон Смит е всичко. Когато ми кажеш, че един играч може да направи коефициент 30 със 7 шута, той е голям играч. И му казах, че докато аз съм треньор, ще умра за него и ще направя всичко, което мога той да играе за мен. Не всеки път ще успявам, но винаги ще се опитвам. Същото казах на Тони Троша след мача, защото той каза, че е негова грешка накрая, че не взе борбата срещу Джон Флорвиъс. Казах му, че е направил много повече от това, което очаквах от него в последните два дни„, добави Васил Евтимов.

Родни Първис е много добър играч. Това го видях още на мача в Плевен. Види ли коша, той ще вкара. Има уникален шут, но аз не искам да се концентрирам върху един играч. Искам да побеждаваме с нашата отборна защита. Днес играхме много добре. 73 точки е един приемлив резултат срещу тим като Рилски спортист. Спартак има най-доброто нападение в НБЛ. Ние не можем да се надвкарваме с тях. Утре искам да спечелим мача, ако може с 50:49, в кръга на шегата, разбира се. Искам резултатността да бъде ниска. Там имаме много голям потенциал. Там ще имаме по-голяма възможност да спечелим. Не искам да се надвкарвам с тях“, потвърди той.

„И те имат контузени играчи – Станимир Маринов не е в оптимална форма. Родни Първис беше контузен, но явно е във форма. Брайънт Томас също беше контузен. Ники Стоянов също пропусна 2-3 седмици, заради травма. Така, че те също не са в тяхната оптимална форма. Имат с един играч повече от нас. Отсъствието на Христо Захариев се усеща. Сега е моментът играчите да вземат тази роля и това да не се усеща. Много е трудно. Христо Захариев няма да играе утре, мога да го кажа. Спартак Плевен може да подготви плана срещу нас спокойно. Не обичам да крия нищо. Отиваме на финална битка без нашия капитан“, допълни той.

„Приканвам всички любители на баскетбола – очакваме ви утре, защото вие ще имате много важна роля в нашия финал, който ще изиграем. Очакваме ви и ви обещавам, че ще играем здраво и мъжки, и се надявам да ви зарадваме с този успех и трофей, който чакаме от близо половин век. 49 години откакто Бургас не е печелил Купата„, завърши Васил Евтимов.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани