13.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоЕвропаКоди Милър-Макинтайър се развихри, но това не помогна на Баскония в Белград...

Коди Милър-Макинтайър се развихри, но това не помогна на Баскония в Белград (видео)

Гардът подобри няколко лични рекорда срещу Макаби Тел Авив

Българският национал Коди Милър-Макинтайър изпочупи почти всичките си лични постижения в Евролигата, но това не се оказа достатъчно за тима на Баскония, който допусна загуба с 85:113 от Макаби Тел Авив в мача от плей-ин турнира за седмото място в Евролигата.

Роденият в САЩ гард вкара 32 точки, овладя 8 борби, направи 7 асистенции и открадна две топки, но усилията му не бяха подкрепени по никакъв начин от съотборниците му, които освен това не намериха и никакъв начин да спрат изключително потентното нападение на съперника.

За Коди Милър-Макинтайър двубоят на неутралния терен в Белград беляза нов рекорд по точки (32), коефициент на полезно действие (45), чадър (1), отбелязани кошове за 2 точки (11) и борби в нападение (2), като той направи това само за 31 минути и 17 секунди в игра.

Баскония обаче допусна сериозно изоставане от Макаби още в началото на мача, а в средата на втората четвърт преднина на символичните домакини от Израел вече бе 20 точки. До края ситуацията на терена в „Щарк Арена“ не се измени по никакъв начин и Макаби продължи да трупа аванс, макар и с по-бавни темпове.

Много силен мач за победителите направи Лоренцо Браун. Американският гард, играещ за националния отбор на Испания, завърши с 29 точки, като вкара седем тройки от осем опита. Уейд Болдуин добави още 26 точки, а Бонзи Колсън реализира 14.

Голямото предимство на Макаби дойде в стрелбата от тройката, където играчите на Одед Каташ вкараха 19 пъти от 36 опита, а освен това и от борбата в нападание с 16 овладени топки под коша на Баскония.

В първия кръг на плейофите тимът от Тел Авив ще се изправи срещу гръцкия Панатинайкос, който завърши редовния сезон на второ място.

За баските Маркъс Хауърд бе втори по резултатност с 14 точки, а Тадас Седекерскис реализира 11.

Баскония ще има последен шанс да попадне в плейофите, като за целта ще трябва да спечели домакинството си на Виртус Болоня на 19 април. Италианският тим елиминира двукратния шампион Анадолу Ефес след победа с 67:64 като гост в Истанбул в другия мач от плей-ин турнира.

ПрезGoogle
ИзточникBta.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани