9.7 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияГавалюгов вкара 52 точки за Балкан-2 в трилър, обрат за Политехника

Гавалюгов вкара 52 точки за Балкан-2 в трилър, обрат за Политехника

Още два мача от ББЛ А група се изиграха

Балкан-2 записа девета победа от началото на сезона в ББЛ А група. В изключително драматичен мач от регион Запад, който се изигра в столичната зала „Триадица“, тимът от Ботевград надви Левски София 2022 с 86:75 след продължение. В основата на успеха бе Александър Гавалюгов, вкарал 52 точки, дошли след 8 тройки.

Двубоят започна много оспорвано, като нито един от двата тима не успя да се откъсне в резултата, а след 10 минути игра „зелените“ водеха с 21:19. Те имаха леко предимство и през почти цялата втора част, но на почивката столичният тим обърна за 42:41. Левски поддържаше крехък аванс след паузата, а последната четвърт започна при 57:53 в негова полза. Преднината му достигна 9 точки в заключителния период, но балканци на два пъти стигаха до равенство, включително и 26 секунди преди края при 72:72. Отборът от София пропусна да вземе мача в редовното време, а в продължението вкара едва 3 точки и гостите спечелиха.

Александър Гавалюгов наниза своите 52 точки с 50% успеваемост в стрелбата от игра. Освен това, той се отчете със 7 борби и 4 асистенции. Михаил Гавазов бе близо до дабъл-дабъл – 18 точки и 8 борби.

За съперника Асен Попов бе над всички с 21 точки и 15 борби. Кристиян Георгиев реализира 16 точки. Даниел Запрянов се отчете с 12 точки.

В столичното дерби Политехника се наложи над Волтрон с 94:74. 

Двата тима си размениха по една част през първото полувреме, като на почивката баскетболистите на Янко Янчев водеха с 49:43. След паузата преднината на Политехника за първи път стана двуцифрена, а преди решителния период тимът водеше със 72:61. Разликата продължи да расте и в оставащото време, като символичните гости нямаха проблем да спечелят убедително.

Омар Ел-Аюби бе най-резултатен за Политехника с 27 точки, като направи и 7 асистенции. Стефан Георгиев регистрира 18. С по 13 точки се разписаха Филип Сребров и Радослав Колев (8 борби). Ивайло Константинов се отчете с 11 точки, 7 борби и 13 асистенции.

За съперника Борис Войков вкара 27 точки. Денислав Иванов остави срещу името си 19. С 12 точки приключи Калоян Панчев.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани