10.6 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоЕвропаКАУНАС 2023: Историческата трета четвърт на Олимпиакос срещу Монако и какво я...

КАУНАС 2023: Историческата трета четвърт на Олимпиакос срещу Монако и какво я предизвика (видео)

Треньорът на гръцкия гранд Йоргос Барцокас заложи на спокойствието

Александър Везенков и Олимпиакос се класираха на финала в Евролигата, след като победиха Монако със 76:62 след обрат в третата четвърт. Българинът и отборът му влязоха в историята, като станаха притежатели на рекорда за период с най-голяма разлика в мач от Финална четворка – 27:2.

След срещата капитанът на Олимпиакос Костас Папаниколау заяви, че дори и при загуба, би се гордял със съотборниците си, заради начина на игра през второто полувреме. Самият той допълни, че отборът му е жаден за трофея в Евролигата и няма да се откаже без бой.

Не сме дошли тук само за един мач. Свършихме страхотна работа, ще участваме във финалния мач, в неделя, но това не е достатъчно. Имаме шанс за трофей, това искаме, за това сме дошли тук„, каза още Костас Папаниколау пред медиите в Каунас.

Наставникът на Олимпиакос Йоргос Барцокас сподели каква е била тайната за преобразяването на тима си в третия период. Специалистът посочи като основен фактор спокойствието.

Бяхме много нервни през първото полувреме. В съблекалнята по време на голямата почивка обсъждахме нещо. Променихме няколко неща, но най-вече се подкрепяхме емоционално. Разбрахме, че нервите взеха връх. Трябваше да се успокоим“, обясни гръцкият специалист.

Утре (21 май) от 20.00 ч. в „Жалгирио Арена“, в Каунас, Александър Везенков и компания ще излязат срещу Реал Мадрид в спора за златото в Евролигата през 2022/2023.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани