5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНационални отбориКатегорична Босна и Херцеговина не остави ходове на България (видео)

Категорична Босна и Херцеговина не остави ходове на България (видео)

За първи път в европейските квалификации "лъвовете" не преминаха границата от 50 точки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: България допусна втора загуба в европейските квалификации. В Сараево селекцията на Росен Барчовски отстъпи на Босна и Херцеговина с 49:88 в мач от група H на пресявките.

НАЙ-ДОБРИ: Дий Бост отбеляза 13 точки за представителния ни тим. Чавдар Костов и Александър Янев останаха с по 7 точки.

Кенан Каменяс бе най-резултатен за Босна и Херцеговина с 12 точки. Джон Робърсън добави 11 и 6 асистенции. Милан Милошевич и Емир Сюлейманович се разписаха с по 10 точки.

И ОЩЕ: Срещата стартира с минута мълчание в памет на една от легендите на българския баскетбол Симеон Варчев, който си отиде от този свят преди няколко дни, както и на един от деятелите на босненския баскетбол Перо Гудел.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Босненците бяха по-съсредоточени в началото и направиха серия от 11-0. Нашите отговориха чрез Крис Минков, Дий Бост и Чавдар Костов, за да намалят до 7:17. Кенан Каменяс и Емир Сюлейманович фиксираха 21:11 за домакините в края на първата част. Съперникът се възползва от слабата успеваемост в стрелбата на българите и се отдалечи след 31:11. Първата тройка за България дойде 3.48 мин. преди паузата след успешен изстрел на Васил Бачев за 18:36. След това пък съдиите подминаха спречкване между Един Атич и Дий Бост, инициирано от босненеца. Въпреки усилията на Павел Маринов, Босна имаше комфортен аванс на голямата почивка за 45:21.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Дий Бост и Васил Бачев бяха хората, които опитваха да притесняват “драконите”, но Един Атич и Сани Чампара нямаха спиране и Босна и Херцеговина летеше напред с 65:39. През последните 10 минути селекцията на Ведран Боснич не намали оборотите и стигна до +40 точки, което се оказа достатъчно за категоричното 88:49.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: Националите имат в актива си и 1 победа, както и Латвия, докато босненците са с баланс от 2-1, подобно на Гърция.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 ноември от 19.00 ч. България ще премери сили с Гърция, а в същия ден от 22.00 ч. Босна и Херцеговина ще има за съперник Латвия.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ – БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Дий Бост: Не се борихме

Росен Барчовски: Изглеждахме ужасно

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани