11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНБАКарл-Антъни Таунс стана най-добрият стрелец в НБА с рекорд (видео)

Карл-Антъни Таунс стана най-добрият стрелец в НБА с рекорд (видео)

Звездата на Минесота е първият център, спечелил конкурса по тройки в НБА

Звездата на Минесота Карл-Антъни Таунс стана първият център, триумфирал в конкурса по тройки в НБА. Освен това, 26-годишният баскетболист се превърна в най-високия, спечелил приза след легендата Дирк Новицки през 2006 г.

Карл-Антъни Таунс финишира с общо 29 точки от своите стрелби във финалния кръг на състезанието, оставяйки зад себе си двама гардове – Люк Кенард (Клипърс) и Трей Йънг (Атланта), като и двамата имаха по 26 точки. Така 211-сантиметровият играч подобри рекорда на Девин Букър от 28 точки в последния кръг, поставен преди четири години в Лос Анджелис.

Това определено е нещо приятно, което ще имам в биографията си. Много съм щастлив, че победих. Имам високи стандарти към себе си. Никой не може да бъде суров към играта ми повече от мен. Не дойдох тук, за да се състезавам, а за да спечеля„, заяви Карл-Антъни Таунс, който отдавна е искал да участва в турнира.

Това е за всички високи деца, на които е казвано, че не могат да успеят, освен, ако не играят с гръб към коша„, добави победителят в конкурса по тройки.

В надпреварата се включиха още Пати Милс (Бруклин), Фред ВанВлийт (Торонто), Зак Лавин (Чикаго), Дезмънд Бейн (Мемфис) и Си Джей Маккалъм (Ню Орлиънс).

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани