11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияСпартак без грешка в Ямбол (видео)

Спартак без грешка в Ямбол (видео)

Плевенчани записаха пета поредна победа в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак продължава непобеден в НБЛ. Момчетата на Тодор Тодоров надиграха Ямбол с 90:58 като гости в мач от 5 кръг в родния елит. Плевенчани са с баланс от 5-0 и са лидери в родния елит, докато отборът на Александър Алексиев е с 1 успех и 3 поражения и е девети.

НАЙ-ДОБРИ: Барет Бенсън бе най-добър за Спартак и оформи дабъл-дабъл – 18 точки и 12 борби. Евгени Хаджирусев добави 14. Цветомир Чернокожев се отчете с 13 точки. Мартин Маринов вкара 12.

Павел Маринов бе най-резултатен за Ямбол със 17 точки и 7 борби. Трей Сампсън остана с 12 и 6 борби.

И ОЩЕ: Ямболии бяха без Декуан Морис и Доминик Кристиано, които са контузени.

РАЗВИТИЕТО: Ямболии започнаха първата четвърт по-концентрирано и поведоха със 7 точки, водени от Уил Таварес, Павел Маринов и Иван Лилов. Гостите обаче не се забавиха и отговориха чрез Станимир Маринов, Барет Бенсън и Мартин Маринов, за да изравнят за 22:22 в края й. През втория период двата отбора си размениха по няколко коша преди Спартак да излезе напред с 8 точки чрез Димитър Маринчешки, Евгени Хаджирусев и Цветомир Чернокожев, с което фиксира 40:34 в своя полза след 20 минути игра.

След паузата ямболии намалиха до 6 точки, заради Уил Таварес, но гостите не допуснаха обрат и на бърза ръка достигнаха до двуцифрена преднина, след като спечелиха третия период с 30:10, водени от Барет Бенсън, Мартин Маринов, Цветомир Чернокожев и Николай Стоянов, за 70:44. През последната четвърт Спартак не изпусна инициативата и стигна до победата, оформяйки крайното 90:58.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 19 ноември Спартак Плевен ще приеме Черно море Тича, а същия ден Ямбол ще гостува на Шумен.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани