20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Тези две полувремена са черно и бяло в баскетбола за...

Йордан Янков: Тези две полувремена са черно и бяло в баскетбола за нас

Трябва да си направим изводите за тези първи 20 минути, каза още наставникът на Академик

Смятам, че трябваше да играем под коша в последната атака, защото Берое беше в бонус. Тогава има две опции – да вкараш кош или фаул. Беше по-голяма вероятността да изпросим фаул или да вкараме кош отдолу, но в такъв дребен детайл не искам да влизаме, защото имаме доста по-големи проблеми от тази атака„, коментира наставникът на Академик Йордан Янков след поражението от Берое с 86:87 в среща от НБЛ.

Има нещо в отбора, което пречи. Много съм близо да разбера какво е и може би в идната седмица ще намеря решение на този проблем, не знам още какъв е. Тези две полувремена са черно и бяло в баскетбола за нас, просто трябва да направим анализ и да разберем какъв е проблемът в началото, няма място за оправдания с часа или пътуването, защото Стара Загора е много близо до Пловдив. Трябва да си направим изводите за тези първи 20 минути какво се случва и защо“, допълни наставникът на пловдивчани, които са с баланс от 1-5 в родния елит.

„Може и да е свързан проблема с Джейлън Минет, Кръстомир Михов и Йоанис Кикрилис, които не играха през второто полувреме, но искам първо да изглеждам видеото. Николай Маринов стартира много добре първото полувреме и реших да го оставя до края. Не знам дали дългата ротация е проблем и играчите не могат да се разиграят, да получат самочувствие и да се представят на ниво. Ще го помисля следващата седмица, за да може да се представим на друго ниво в следващия мач и да не пропускаме такива спадове в играта. В този мач братята Маринови показаха точен и добър мерник, което знаем, че могат. Най-важно е всеки да знае ролята си и когато е под пара, да се насочваме към него“, каза още Йордан Янков.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани