18.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоНационални отбориБългария изпусна златен шанс да удари Словения (видео)

България изпусна златен шанс да удари Словения (видео)

Националките допуснаха трето поражение в евроквалификациите

КАКВО СЕ СЛУЧИ: България допусна трето поражение в квалификациите за европейското първенство при жените. В “Стожице Арена” в Любляна тимът на Стефан Михайлов не успя срещу лидера в група А Словения след 66:71.

НАЙ-ДОБРИ: Борислава Христова завърши с 20 точки за България. Димана Георгиева и Жаклин Златанова добавиха по 14, като втората овладя и 10 борби.

Ева Лисец бе най-резултатна за Словения с 23 точки, 7 борби и 5 асистенции. Тея Облак се включи от пейката с 16. Аннамария Презели вкара 14 точки плюс 5 борби. Ника Барич остана с 10 и 8 асистенции.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: След равностойнa първа чaстт, приключила при 20:18 след кош на Тея Облак, българките отговориха и чрез Виктория Стойчева, Борислава Христова и Христина Иванова обърнаха до 30:24. Словенките не се забавиха и чрез Ника Барич, Аннмария Презели и Ева Лисец фиксираха 41:32.

След паузата нашите не се предадоха и намалиха изоставането си до 3 точки чрез Борислава Христова, Жаклин Златанова и Димана Георгиева за 50:53. След 30 минути на таблото бе изписано 55:51 в полза на Словения. През последната четвърт националките се доближаха на 1 точка, но пропуснаха да излязат отново напред. Съперникът се възползва и направи серия от 8-2 за 68:59, като до края не позволи обрат.

И ОЩЕ: Словения си осигури място на следващото европейско при дамите през лятото, като вече има 5 победи в група А на квалификациите. Нашите ще се борят за победа с над 6 точки срещу Гърция в прекия сблъсък за второто място на 6 февруари от 21.00 ч. и ще се надяват на добро стечение на резултатите в останалите групи. Исландия е аут от битката.

СТАТИСТИКА ОТ СЛОВЕНИЯ – БЪЛГАРИЯ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани