Дарин Иванов: Останахме заедно

Тепърва ще започнем да играем по-добре, заяви капитанът на Берое

306

„Най-важното беше да стоим като отбор, защото не е лесно да останеш без треньор ден преди мач. Беше някакъв шок за нас, но се събрахме и тренирахме. Никола Василев ни беше подготвил през седмицата за Академик. Знаехме силните и слабите страни на гостите, най-важното беше това, че останахме заедно. Другото е, че вече почти сме се сработили, всеки знае плюсовете и минусите на своя съотборник„, заяви баскетболистът на Берое Дарин Иванов, който влезе в ролята на треньор при успеха на своя тим над Академик с 87:86 в мач от НБЛ.

„Тепърва ще започнем да играем по-добре. Мачът щеше да е доста по-лесен, ако имахме старши-треньор. След като изиграхме почти перфектно първо полувреме, си пролича, че трябва човек на пейката, който да ни контролира в даден момент, защото им позволихме да се върнат с тежки стрелби на братята Маринови, които са опитни. В един момент те се показаха и знаехме, че ще се върнат в срещата. Важното е, че победихме“, каза още гардът, който отбеляза 10 точки за победата на „зелено-белите“.

„Стремим се към този стил, тъй като селекцията е направена с качествени, бързи и атлетични чужденци. Това ще ни даде резултат занапред. Що се отнася това, че сме имали само 4 точки от бърза атака, то се отрази заради това, че ни вкараха много тройки и спряха бързото ни нападение„, каза още Дарин Иванов.

„Аз водих тренировъчния процес след последните промени. Вече имам достатъчно опит като баскетболист, не е сложно да направиш две тренировки преди мач. Важното беше да останем свежи, тъй като без това ротацията ни е скъсена и се справихме добре. Относно Николай Николов, след мен той е един от най-опитните играчи и помага на отбора. Николай Титков и Михаил Комбаков са две млади момчета, смятам, че имат доста голямо бъдеще. Зависи от тях, бившият наставник доста внимание им обръщаше внимание, работата с е вижда. Важното е да продължават да работят. В миналата среща Комбаков направи уникални неща, докато в този се видя, че Титков е класен играч и има място в отбора. Така се получи, че следвахме плана от предишния двубой и не исках нищо да се променя. Няма резерви, няма титуляри. На Титков му беше време да избухне, беше колеблив от началото на сезона„, добави той.

„Не мога да кажа дали идва време за треньорска кариера след време. Такава е ситуацията, радвам се, че се справих до някаква степен. Разбира се, имам някакви идеи, но и още път в професионалния баскетбол като играч. После ще мисля“, завърши Дарин Иванов.

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКMax Sport
Предишна статияВоден от капитана си Дарин Иванов, Берое не се даде на Академик (видео)
Следваща статияЙордан Янков: Тези две полувремена са черно и бяло в баскетбола за нас
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."