11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияВоден от капитана си Дарин Иванов, Берое не се даде на Академик...

Воден от капитана си Дарин Иванов, Берое не се даде на Академик (видео)

Трета победа за старозагорци в НБЛ този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Берое спечели за трети път в НБЛ през този сезон. На свой терен „зелено-белите“ надвиха Академик с 87:86 в среща от 6 кръг в родния елит. Старозагорци имат в актива си и 3 поражения, с което се нареждат на седмо място в класирането, докато пловдивчани са с баланс от 1-5 и са десети.

И ОЩЕ: След напускането на Никола Василев по-рано тази седмица днес Берое бе воден от капитана си Дарин Иванов, който влезе в ролята на играещ треньор.

НАЙ-ДОБРИ: Даръл Дейвис приключи с 22 точки, 6 борби и 5 асистенции за победителите. Карлос Пепин оформи дабъл-дабъл – 20 и 10 борби. Антун Маричевич остави срещу името си 13 точки и 7 борби. Николай Титков се включи от пейката с 11 и 7 асистенции. Дарин Иванов се отчете с 10 точки.

Джъстин МакКол бе най-добър за Академик с 21 точки и 10 борби. Мартин Маринов се разписа със 17. Джералд Лидел също стигна до двойните показатели – 13 точки и 10 борби. С по 12 останаха Николай Маринов и Томислав Минков.

РАЗВИТИЕТО: След равностойното начало Берое все пак взе предимство чрез Джабари Крейг, Карлос Пепин и Даръл Дейвис за 26:20 в края на първата част. През втория период домакините направиха аванса си двуцифрен чрез Дарин Иванов, Даръл Дейвис и Джабари Крейг за 39:29 на голямата почивка.

След паузата Aкадемик се върна в срещата и дори излезе напред, воден от Николай Маринов, Мартин Маринов и Джъстин МакКол, за 57:56. Все пак Берое отговори чрез Антун Маричевич, Николай Титков и Даръл Дейвис за 66:60 след 30 минути игра. В последната четвърт пловдивчани на няколко пъти свеждаха пасива си до 1 точка, благодарение на Джералд Лидел, Джъстин МакКол и Мартин Маринов, но Берое удържа и спечели, след като Даръл Дейвис, Антун Маричевич, Карлос Пепин и Николай Титков не сбъркаха, оформяйки крайното 87:86.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 18 ноември Берое ще гостува на Миньор 2015, докато два дни по-късно Академик Пловдив ще бъде домакин на Рилски спортист.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани