13 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Смятам, че отборът трябва да започва да побеждава, защото играем...

Йордан Янков: Смятам, че отборът трябва да започва да побеждава, защото играем добре

Лицето, което искам да виждам от отбора няма да е преди Нова година, смята наставникът на Академик Пловдив

Академик допусна седма загуба в шампионата при мъжете, след като отстъпи на Левски с 69:83. Наставникът на пловдивчани Йордан Янков сподели впечатленията си от срещата, която се игра в зала „Сила“.

„Две неща не стигнаха от чисто баскетболна точка. С 20 борби по-малко и с 5 вкарани тройки наистина би било много трудно, особено с тези високи играчи, с които разполагат Левски. Тайлър Криймър се представи прилично, като се има предвид, че пет седмици не е имал официален мач. Има още доста неща върху, които трябва да работи. Смятам, че ще играе много по-добре. Чисто от тактическа гледна точка има още доста неща, които трябва да прави и когато ги знае, съм сигурен, че ще му бъде много по-лесно да взима по-бързи решения на терена“, заяви Йордан Янков.

„Тони Гуджино със сигурност няма да играе срещу Балкан. Надявам се да се завърне следващата седмица. Ники Николов ще се завърне след Нова година. Очакваме Джейлън Минет да дойде и него да го вкараме в отбора. Мисля, че ще може да играе срещу Балкан. Лицето, което искам да виждам от отбора няма да е преди Нова година със сигурност. Надявам се да вземем някоя победа, за да имаме по-голямо самочувствие и това да ни даде кураж„, добави треньорът на Академик. 

„Нямам забележки и за пореден мач играят повече от 30 минути някои от основните играчи, и това е наистина доста трудно. Смятам, че отборът трябва да започва да побеждава, защото играем добре. Страхотна работа на Александър Груев, който със страшно много инициативи и срещи успява да вкара тези хора в залата, за което му благодарим“, завърши Йордан Янков.

Левски се изкачи четвърти в НБЛ (видео)

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани