7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияБалкан остава безгрешен в третия етап на НБЛ

Балкан остава безгрешен в третия етап на НБЛ

Ботевградчани се справиха със съпротивата на Спартак в Плевен

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан записа втора поредна победа в третия етап на НБЛ. Селекцията на Йовица Арсич се наложи на Спартак с 80:70 като гост в първия мач от 20 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Димитър Димитров и Сияни Чеймбърс отбелязаха по 16 точки за Балкан. Дарко Балабан добави 14. Николай Грозев се отчете с 11 точки. Тауан Ейджи приключи с 10 и 5 борби. На терена се появи и Крис Минков, който не бе играл от края на януари.

Мартин Маринов бе най-резултатен за Спартак с 18 точки и 6 асистенции. Димитър Маринчешки оформи дабъл-дабъл – 17 и 11 борби. Венелин Христов се разписа с 10 точки и 6 борби. За кратко в игра се върна Цветослав Острев, но втори пореден мач пропусна Николай Маринов.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Домакините започнаха със серия от 9-0, дело на Мартин Маринов, но Балкан не се забави и обърна до 17:15 чрез Димитър Димитров, Николай Грозев и Сияни Чеймбърс. Двата състава си размениха по няколко коша преди Димитър Маринчешки и Тодор Тодоров да фиксират 25:21 в полза на Спартак. През втория период надлъгването продължи, но все пак Дарко Балабан и Димитър Димитров върнаха лидерството на гостите за 42:39.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Балкан направи преднината си двуцифрена за 63:53 чрез Димитър Димитров и Божидар Аврамов. През последната четвърт Спартак сведе пасива си до 4 точки след няколко успешни наказателни удара. Отговорът на гостите бе светкавичен за 70:61. Венелин Христов намали до 67:72, но тимът от Ботевград не изпусна инициативата.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: „Зелените“ са с баланс от 13-5 и са втори, докато Спартак е осми с 3 успеха и 15 поражения.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Турнирът за Купата на България, който ще бъде от 11 до 15 март в Панагюрище.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК ПЛЕВЕН – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

6 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани