7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНационални отбориЛука Дончич разкри защо носи №7

Лука Дончич разкри защо носи №7

Словенецът отдаде заслуженото на играчи като Василис Спанулис, Фелипе Рейес и Горан Драгич

Звездата на словенския баскетбол Лука Дончич разкри имената на трима от играчите, от които се е учил. Това са Фелипе Рейес, Василис Спанулис и Горан Драгич. Гардът на Далас в НБА сподели и защо носи №7 на екипа си.

Фелипе Рейес бе мой съотборник в Реал Мадрид и аз съм научил много от него. Той е истински ветеран и спечели почти всичко с отбора. Това време с него беше наистина специално. Василис Спанулис беше моят идол, докато растях. Беше ми някак тъжно, когато обяви, че се оттегля. Ето защо нося този номер. Взех №77, защото другият бе зает. Това е нещо наистина важно за мен„, признава Лука Дончич.

Бих искал Горан Драгич да играе с нас. Той беше играч №1 за нас на Евробаскет 2017. Страхотно е, че той е в Каунас и ни подкрепя. Това означава много не само за мен, но и за цялата федерация„, допълва шампионът на Стария континент отпреди четири години.

Словения мина като ураган през Ангола в Литва (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани