5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Ако се класираме за полуфиналите, ще бъде успех

Йордан Янков: Ако се класираме за полуфиналите, ще бъде успех

Този сезон е добър за нас, смята наставникът на Академик

Искам да поздравя и двата отбора, мисля, че изиграхме един солиден мач и в същото време той беше интересен за феновете. С Александър Груев и Тони Гуджино си говорихме, че имаше някои микроситуации, в които направихме ключови грешки. Натежаха точките на бърза атака от страна на домакините, както и стрелбата им от тройката. Объркахме се на няколко пъти, но тактически бяхме наредени добре и в защита, и в нападение. До голяма степен спряхме част от техните оръжия, но в крайна сметка умората си каза думата и не мога да виня момчетата, даже ги поздравявам, че в края на мача пресираха, но за съжаление загубихме“, коментира пред Max Sport играта на своя Академик в Ботевград треньорът Йордан Янков.

Балкан игра много агресивно, пресираше ни през цялото време. Знаеха, че това е нашият четвърти мач през тази седмица и се възползваха от това, което е нормално от гледна точка на тактиката. Николай Титков, Васил Бачев и Адриян Секулов дадоха всичко от себе си, но когато организацията куца, тогава е много трудно за крилата и центровете да получават топката на отворени позиции. Срещата бе равна в много моменти, дори успяхме да поведем с 1-2 точки, но ключови тройки на Божидар Аврамов се оказаха решаващи“, добави наставникът на пловдивчани, които паднаха от Балкан със 75:85.

През сезона имахме периоди, в които успяхме да си починем. Това се случи през февруари и ноември, когато коронавирусът бе в своя пик. В следващите 2-3 дни ще починем и ще си почистим главите чисто психологически. Надявам се след това всеки да е мотивиран и да се подготвим по най-добрия начин за плейофите и за Финалната четворка в Балканската лига. Смятам, че това ще бъде нашият пик, в който можем да сложим черешката на тортата“, каза още Йордан Янков.

Смятам, че този сезон е добър за нас. Ако се класираме за полуфиналите в плейофите, ще бъде успех. Ако играем финал в Балканската лига, ще е нещо, което не се е случвало за нашия отбор. Ще дадем най-доброто от себе си и на двата фронта, завърши той.

Балкан се справи със съпротивата на Академик Пловдив

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани