10.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияЙовица Арсич: Всяко подценяване се наказва

Йовица Арсич: Всяко подценяване се наказва

Надявам се да видя по-различен Балкан в следващия мач, пожела си треньорът

Основната ни задача беше да спечелим борбата под коша, защото Академик има добра външна линия, която е доста добра. Гардовете и леките крила на пловдивчани вкараха много точки под коша и овладяха доста борби в нападение. Имахме проблеми още в началото на мача, нямаше достатъчно натиск на топката от наша страна. Гостите организираха много лесно своите нападения, оставихме ги да овладеят няколко офанзивни борби. Направихме прекалено много грешки, имайки предвид как играят в защита. Не можем да играем само с пет човека през целия мач. Нямаше достатъчно напрежение и по този начин си мислехме, че просто трябва да изиграем тази среща преди плейофите, но така не се вдига форма на състезатели, които не са в час“, заяви пред Маx Sport треньорът на Балкан Йовица Арсич след успеха на тима си над Академик с 85:75.

Съжалявам, че няма фенове. В момента атмосферата прилича точно на тренировка. Когато водят с 10 точки разлика, играчите си позволяват някои неща, които реално не са нормални. Не знам какво да направя като треньор, няма много смисъл да им се карам. Това е нещо, което трябва да го променим. Имаме достатъчно време, вече всички са добре от здравословна гледна точка. Който иска да играе и да носи фланелката на Балкан, ще трябва да се постарае малко повече“, добави сръбският специалист.

Трябва да поработим върху фокуса преди старта на плейофите. Започнахме много меко в дефанзивен план, получихме много лесно 8 бързи точи точки. Не провокирахме гостите да правят грешки. Академик не е слаб отбор, макар че в момента не е в пълен състав. В този тима има седем баскетболисти, които играят на високо ниво и не трябва да се подценяват. Всяко подценяване се наказва. Надявам се да видя по-различен Балкан в следващия мач, не мога да губя надежда. В последните десетина дни тренираме добре, защото сме в пълен състав. В един момент това трябва да даде резултат. Не мисля, че бяхме изморени за тази среща, въпреки че имаме по-тежки тренировки. Трябва да сме на по високо ниво, не ми харесват как изглеждахме при борбите“, завърши Йовица Арсич, чийто тим победи за 16-ти път в НБЛ през този сезон.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани