7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияБалкан се справи със съпротивата на Академик Пловдив

Балкан се справи със съпротивата на Академик Пловдив

Ботевградчани спечелиха за 16-ти път в НБЛ през този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан се върна на пътя на успеха в НБЛ, записвайки 16-ти такъв през този сезон. В своята „Арена Ботевград“ отборът на Йовица Арсич се справи със съпротивата на Академик Пловдив с 85:75 в мач от 26 кръг в мъжкия ни елит. „Зелените“ имат в актива си и 7 загуби, като заемат трето място в класирането, докато пловдивчани са четвърти с баланс от 11-13.

НАЙ-ДОБРИ: Божидар Аврамов се разписа с 16 точки и 5 асистенции за Балкан. Дарко Балабан добави 15 и 5 борби. Димитър Димитров се отчете с 14 точки и 8 борби. Николай Грозев се включи от пейката с 13. Сияни Чеймбърс завърши с 10 точки и 6 асистенции.

Обрад Томич бе най-резултатен за Академик Пловдив с 21 точки и 5 борби. Николай Николов го последва с 20 и 8 борби. Васил Бачев остана с 16 точки.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: През първото полувреме двата състава си размениха по една част, като първата бе за Балкан след 25:14, докато във втората гостите имаха превес и я взеха с 23:15. След като имаха аванс от 3 точки на голямата почивка, ботевградчани дръпнаха с двуцифрен такъв – от 14 точки чрез Божидар Аврамов, Димитър Димитров и Николай Грозев. До края пловдивчани опитаха да се доближат чрез Николай Николов и Обрад Томич, но силите не им достигнаха.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Това бе последният мач за Академик Пловдив в редовния сезон на НБЛ, а на 17 април Балкан ще приеме Ямбол.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани