14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаЙоргос Барцокас за Везенков в НБА: Вярвам, че той ще бъде успешен,...

Йоргос Барцокас за Везенков в НБА: Вярвам, че той ще бъде успешен, дори в тази нова среда (видео)

Не е лесно, но той е толкова умен и трудолюбив, допълва гръцкият специалист

Треньорът на Олимпиакос Йоргос Барцокас сподели, че вярва, че Александър Везенков може да бъде успешен, дори и в НБА. Наставникът на гръцкият гранд говори за българина и лигата пред Basketnews.com.

Мисля, че това е напълно различен свят. Лично аз харесвам много НБА. Гледам по 2-3 мача на вечер. Толкова много ми харесва, но това е напълно различен подход и манталитет. Вероятно на тези момчета като Василие Мицич и Саша Везенков им трябва повече от една година, за да се приспособят към тази нова среда“, смята бившият треньор на Александър Везенков в Олимпиакос. 

В момента крилото на Сакраменто е извън терените отвъд океана, заради травма в десния глезен, получена по време на тренировка на 10 февруари. Очаква се той да отсъства между 4 и 6 седмици.

Не подлежи на преговори дали звездите, които получават огромни пари, ще играят по-малко време. Те имат своето игрово време, имат позициите, които заслужават, а всички останали идват в НБА да докажат потенциала си за няколко минути“, казва още 58-годишният специалист.

Така, че Саша, който игра по 30-35 минути за Олимпиакос, сега трябва да докаже възможностите си за няколко минути. Не е лесно, но той е толкова умен и трудолюбив. Наистина вярвам, че той ще бъде успешен, дори в тази нова среда„, допълва Йоргос Барцокас. 

Що се отнася до всички останали, всяка ситуация е различна и също зависи от личността, която всеки има„, вярва гръцкият наставник. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани