14.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоЕвропаИсторическа вечер за Коди Милър-Макинтайър в Евролигата (видео)

Историческа вечер за Коди Милър-Макинтайър в Евролигата (видео)

Българският национал стана първият в най-силната клубна надпревара на Стария континент с 20 асистенции в един мач

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Тази вечер Коди Милър-Макинтайър пренаписа историята на Евролигата. Българският национал стана първият играч, направил 20 асистенции в един мач от най-силната клубна надпревара на Стария континент. Това се случи при успеха на неговия Баскония над АСВЕЛ с 94:80 в среща от 26 кръг, провела се във Витория.

И ОЩЕ: Гардът се отличи с трипъл-дабъл в този мач, като навъртя на сметката на Баскония 11 точки, 11 борби и 20 асистенции. По последния показател той счупи 9-годишен рекорд в Евролигата. Преди него по 19 завършващи подавания в един двубой имат Стефан Йович (2015 г.) и Факундо Кампацо (2020 г.).

В добавка, Коди Милър-Макинтайър регистрира едва четвъртия трипъл-дабъл в историята на турнира на богатите. Преди него това правят само Никола Вуйчич и Ник Калатес. Американецът с български паспорт достигна до КПД 42 в срещата и даде сериозна заявка за званието MVP на кръга.

НАЙ-ДОБРИ: Маркъс Хауърд отбеляза 18 точки за Баскония. С по 14 финишираха Матю Костело и Чима Монеке, като първият овладя и 7 борби.

Жофри Лаверн бе най-добър за АСВЕЛ и регистрира дабъл-дабъл – 16 точки и 10 асистенции. Едуин Джаксън добави 14. Ноам Яков остана с 11 точки.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Баскония, който е с баланс от 14-12 на осмо място в класирането, ще играе срещу Фенербахче на 1 март. Френският състав, който има 5 успеха и 21 поражения и е на дъното, ще спори с Армани Милано същия ден.

СТАТИСТИКА ОТ БАСКОНИЯ – АСВЕЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани