13.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоБългарияИдеална петица на BBALL.BG за 5 кръг в НБЛ

Идеална петица на BBALL.BG за 5 кръг в НБЛ

В четири от срещите в този кръг интригата се запази до самия край

В четири от мачовете в 5 кръг в НБЛ интригата се запази до самия край, а в другите два единият от отборите взе комфортна преднина в резултата. В тези срещи Левски надви Академик със 78:76, Шумен отказа Миньор 2015 с 92:86, Рилски спортист надделя над Берое с 86:82, Балкан се справи със Спартак с 89:85, Черноморец наложи волята си над Ямбол с 86:62, а ЦСКА не остави шансове на Черно море Тича след 99:64.  

Ето кои играчи попаднаха в Идеалната петица на BBALL.BG за 5 кръг в НБЛ:  

1. Асен Великов (Левски) – КПД 22 

Опитът на гарда си прилича за пореден път. Присъствието на Асен Великов на терена в зала “Сила” при визита на Левски на Академик определено бе осезаемо и то във всички фази на играта. Капитанът на “сините” изнесе най-силния си мач от началото на сезона в лигата, като не бе далече и от трипъл-дабъл. При стрелбата си 187-сантиметровият плевенчанин бе 3/7 от средно разстояние, 1/4 от тройката и 3/3 от линията за изпълнение на наказателни удари.  

СТАТИСТИКА: 12 точки, 9 борби, 7 асистенции, 1 открадната топка, 32 минути;

2. Ивайло Тонев (Шумен) – КПД 35

Точният мерник на Ивайло Тонев застигна и Миньор 2015. Роденият в Хасково баскетболист бе с ключов принос за успеха на своя Шумен в столицата, затвърждавайки още веднъж репутацията си на един от най-добрите реализатори в НБЛ този сезон. Срещу перничани бившият младежки национал регистрира 30 точки в един мач за втори път с екипа на “жълто-зелените”. Той бе 6/10 при стрелбата си за две точки, 3/5 зад дъгата и 9/9 от фаул линията.  

СТАТИСТИКА: 30 точки, 2 борби, 3 асистенции, 2 откраднати топки, 1 чадър, 33 минути;

3. Джоузеф Лоусън (Рилски спортист) – КПД 26 

До този момент Джоузеф Лоусън оправдава гласуваното му доверие от страна на Рилски спортист с изявите си. Американецът премина двуцифрената бариера по точки за пети пореден път от началото на сезона и създаде доста проблеми на защитата на Берое. При стрелбата си бившият играч на румънския Питещ бе 7/8 от средно разстояние, 1/2 за три точки и 5/6 от линията за изпълнение на наказателни удари.  

СТАТИСТИКА: 22 точки, 3 борби, 1 асистенция, 2 откраднати топки, 28 минути; 

4. Карл-Йохан Липс (Балкан) – КПД 36

Карл-Йохан Липс демонстрира, че може да носи отговорност в редиците на Балкан и то в дуел с труден съперник като Спартак Плевен. Естонецът обра овациите на феновете в Ботевград със своите отигравания, като се превърна и в най-полезния баскетболист в срещата. Крилото прескочи 20-точковата бариера във втори пореден двубой на шампионите в НБЛ, като бе 6/7 при стрелбата си за две точки, 2/3 от далечна дистанция и 7/7 от фаул линията.  

СТАТИСТИКА: 25 точки, 4 борби, 3 асистенции, 2 откраднати топки, 1 чадър, 38 минути;

5. Иван Спиров (ЦСКА) – КПД 27

Срещу бившия си отбор Черно море Тича Иван Спиров се представи силно. Младежкият национал остана на крачка от първия си дабъл-дабъл за “червените” и даде да се разбере, че е готов да се бори за всеки шанс за игра. В последния мач на столичани Иван Спиров бе 10/12 при стрелбата си от средна дистанция, като за втори път през 2023/2024 намери място сред най-резултатните.  

СТАТИСТИКА: 20 точки, 9 борби, 4 асистенции, 28 минути; 

Снимки: LAP.BG/НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани