5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияИдеална петица на BBALL.BG за 4 кръг в НБЛ

Идеална петица на BBALL.BG за 4 кръг в НБЛ

След месец пауза заради националните отбори всички срещи от кръга бяха изиграни

Макар че се просрочи с месец заради паузата около националните отбори, 4 кръг в НБЛ вече е в историята. За това се погрижиха Ямбол и Левски Лукойл, които премериха сили в зала “Диана”, а победата отиде в актива на столичани след 105:75.

В останалите срещи от кръга Рилски спортист би Черноморец със 100:86, Черно море Тича не срещна особени проблеми след 92:71 срещу Спартак Плевен, а Академик Пловдив измъкна успеха в края срещу Берое след 81:80. Ето и кои направиха всичко това възможно:

1.Дианте Болдуин (Черноморец)

Eдин добър ход на Васил Евтимов и ръководството на Черноморец. Енергията на Дианте Болдуин наистина е заразяваща, особено за съотборниците му. Роденият в Северна Каролина играч измъчи селекцията от Самоков, с което маркира неговият двубой №3 с повече от 10 точки в лигата. Именно срещу Рилски американецът направи и рекордните за себе си до този момент 9 завършващи подавания, макар че тимът му не успя да спре съперника.

СТАТИСТИКА: 23 точки, 4 борби, 9 асистенции, 3 откраднати топки, 39 минути

2.Николай Николов (Академик Пловдив) – КПД 21

Енерцията на Академик Пловдив от ударния старт в Delasport Балканска лига започва да се усеща все повече и в първенството. Това се забелязва и в играта на Николай Николов, който създаде доста проблеми на защитата на Берое в събота вечерта в Стара Загора. Бившият баскетболист на Академик София демонстрира успеваемост в стрелбата над 50% от всяка зона, в която стреляше – 3/4 за две точки, 2/4 от тройката и 1/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 13 точки, 6 борби, 5 асистенции, 1 открадната топка, 1 чадър, 28 минути

3.Христо Захариев (Левски Лукойл) – КПД 31

На това му се казва завръщане и то след месец и половина без мачове. Христо Захариев нямаше равен на паркета в ямболската зала “Диана”, а когато той играе така, нищо добро не чака съперниците на Левски Лукойл. Така както се справи с COVID-19, така крилото не се церемони и с всички изпитания, на който бе подложен от играчите на ямболии. Резултатът е най-добрият му двубой в мъжкия ни елит през 2020/2021, след като не сбърка нито веднъж от средно разстояние – 6/6.

СТАТИСТИКА: 23 точки, 7 борби, 2 асистенции, 4 откраднати топки, 27 минути

4.Георги Боянов (Черно море Тича) – КПД 31

След раздялата с Александър Янев в лагера на варненци бързо намериха решение, връщайки в България Георги Боянов. За доверието бившият състезател на македонския Куманово се отблагодари на Черно море Тича със силни изяви в Плевен, оформяйки първия си дабъл-дабъл в лигата през 2020/2021, допълнен от 6 откраднати топки. При стрелбата си той бе 9/13 от две точки и 4/7 от фаул линията.

СТАТИСТИКА: 22 точки, 10 борби, 5 асистенции, 6 откраднати топки, 31 минути

5.Николас Карвачо (Рилски спортист) – КПД 27

През този сезон Рилецо изглежда все по-стабилен под коша, а заслуга за това има и Николас Карвачо. Националът на Чили бе един от проблемите на Черноморец в Бургас, за който “акулите” така и не намериха решение. Срещу бургазлии центърът подобри най-доброто си постижение по отбелязани точки в мъжкия ни елит, като бе 9/10 от средно разстояние и 6/7 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 24 точки, 4 борби, 1 асистенция, 1 открадната топка, 1 чадър, 25 минути

Снимки: LAP.BG и НБЛ

Двама делят приза MVP на BBALL.BG за 4 кръг в НБЛ

Венцислав Петков – най-добър шести играч на BBALL.BG за 4 кръг в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани