18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияИдеална петица на BBALL.BG за 1 кръг в НБЛ

Идеална петица на BBALL.BG за 1 кръг в НБЛ

Шест срещи поставиха начало на новия сезон в родния елит, което бе белязано и от трипъл-дабъл

Шест срещи поставиха начало на новия сезон в НБЛ преди около седмица. В тях Рилски спортист не остави шансове на новака Миньор 2014 след 95:49, Балкан се справи с Шумен с 88:83, Спартак Плевен победи Академик Пловдив с 97:71, Черноморец наложи волята си над Берое след 86:74, ЦСКА спечели срещу Ямбол след 80:62, а Левски надигра Черно море Тича с 94:66.

Ето кои играчи попаднаха в Идеалната петица на BBALL.BG за 1 кръг в НБЛ:

1. Константин Тошков (Спартак Плевен) – КПД 25

Константин Тошков показа още в първия си официален мач за Спартак, че се вписва идеално в селекцията на Любо Минчев и не се притеснява да поема отговорност. Гардът създаде доста проблеми на защитата на Академик, като се превърна в един от най-добрите за отбора си в срещата. При стрелбата си той бе 6/9 от средно разстояние, 1/1 от тройката и 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 16 точки, 1 борба, 4 асистенции, 4 откраднати топки, 30 минути;

2. Майки Диксън (Балкан) – КПД 26

В едва втория си двубой за Балкан (б.а. – след този за Суперкупата на България) Майки Диксън демонстрира точния си мерник и даде заявка, че ще бъде заплаха за противниците на шампионите. Срещу Шумен американецът нямаше спиране и се превърна в топреализатор за „зелените“. 188-сантиметровият играч бе 6/9 при стрелбата си за две точки, 4/7 за дъгата и 5/7 от фаул линията.

СТАТИСТИКА: 29 точки, 2 борби, 2 асистенции, 1 открадната топка, 32 минути; 

3. Шон Смит (Черноморец) – КПД 47

Още на старта на сезона в НБЛ Шон Смит вдигна високо летвата не само за себе си, но и за всички играчи. Двуметровото крило стана автор на първия трипъл-дабъл в родния елит за 2023/2024, с което помогна на своя Черноморец да спечели в Стара Загора. Бившият играч на испанския Естудиантес за първи път в професионалната си кариерата достига до подобно постижение, а при стрелбата си бе 10/11 от средна дистанция.

СТАТИСТИКА: 20 точки, 15 борби, 12 асистенции, 4 откраднати топки, 4 чадъра, 33 минути;

4. Кейлъб Уесън (ЦСКА) – КПД 26 

208-сантиметровият баскетболист загатна, че е готов да бъде сред водещите фигури не само в отбора на ЦСКА през новия сезон, но и в родния елит. Кейлъб Уесън регистрира дабъл-дабъл при успеха на „червените“ над Ямбол, което пък улесни задачата им в срещата. При стрелбата си бившият играч на пуерториканския Индиос бе 4/8 за две точки, 1/2 зад арката и 5/7 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 16 точки, 11 борби, 4 асистенции, 2 откраднати топки, 3 чадъра, 32 минути; 

5. Джон Флорвиъс (Левски) – КПД 30 

Джон Флорвиъс започна втория си пореден сезон в Левски по най-добрия начин – първо със Суперкупа на България и наградата за MVP в мача, в допълнение към победа на старта в НБЛ при визитата във Варна. Центърът доминираше под двата ринга в зала „Христо Борисов“, с което оформи и дабъл-дабъл в актива на столичани. Американецът бе 6/10 при стрелбата си от средно разстояние и 6/7 от фаул линията.

СТАТИСТИКА: 18 точки, 11 борби, 3 асистенции, 2 чадъра, 26 минути;

Снимки: LAP.BG/НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани