20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияИГРАЧ НА ВЕЧЕРТА: Георги Боянов

ИГРАЧ НА ВЕЧЕРТА: Георги Боянов

През цялото време повтарях името на Бойчо Брънзов, призна крилото на Черноморец

Георги Боянов се превърна в автор на последните 7 точки за Черноморец, с които подпечата успеха на своя тим в драматичния четвърти двубой срещу Рилски спортист от полуфиналите в НБЛ с 95:90. Победата, дошла след две продължения, прати бургазлии на първи финал в НБЛ.

С представянето си крилото заслужи званието Играч на вечерта на BBALL.BG, след като оформи КПД 34 в срещата. На сметката на „акулите“ той остави 21 точки и 11 борби плюс 2 асистенции и 2 откраднати топки за 44 минути в игра.

Първо, да честитя на град Бургас първия баскетболен финал, на нашите фенове, моите съотборници, треньори. Това е адски труд, който сме положили, за да го заслужим. През целия мач повтарях името на Бойчо Брънзов и това може би помогна“, сподели пред Max Sport Георги Боянов, който бе 1/3 от средно разстояние, 3/8 зад дъгата и 10/10 от линията за изпълнение на наказателни удари.

„Когато направиш невъзможното да се върнеш, защото то беше едва ли не невъзможното, си повярвахме, че ще победим, каквото и да става. Започнахме зле първото продължение, открадната топка, кош. Изоставахме, но вътрешно знаех, че е съдба. Имаме сили да станем шампиони„, добави капитанът на бургазлии.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани