11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Тази победа беше за всички бургазлии

Васил Евтимов: Тази победа беше за всички бургазлии

Чувството като треньор е неописуемо, призна наставникът на Черноморец

Искам да благодаря на всички фенове, които дойдоха. Тази победа беше за всички бургазлии, това е един исторически финал, с който те да се гордеят. Сега ще направим всичко възможно да станем и шампиони, но искам това, което сме постигнали досега, те да се гордеят с него. От най-грозния мач това се превърна в един от най-хубавите. На полувремето казах на играчите, че съм играл толкова мачове, гледал съм толкова баскетбол, но по-грозен баскетбол от този не бях гледал. Малко се ядосаха и започнахме да играем както трябва. Искам да се извиня на Ники Георгиев, защото му казах някои неща и му се извинявам пред всички. Казах му да не ми обръща внимание, защото това е в моя характер. И на Георги Боянов, на който му казах при 62:68, когато бях загубил всякаква надежда, че ще спечелим: “Ловеч, днес ме разочарова”. Той само ме погледна и каза: “Тренер, ей сега ще ви покажа за какво става въпрос”. Знаех, че имах нужда от него. Видяхте какви кошове вкара. Това е играч, който ще умре за мен. Всички играчи го знаят, защото съм им го казвал и на тях. Чувството като треньор е неописуемо. Човек трябва да го усети, за да може да го опише. Те са готови на всичко, само и само аз да кажа, че са дали всичко от себе си„, заяви треньорът на Черноморец Васил Евтимов след класирането на тима си на първия му финал в НБЛ в историята.

„Трябваше да отидем в Самоков да играем пети мач, но съдбата е такава, че ние сме на финал. Показахме, че от януари насам сме по-добрият отбор от Рилски спортист – в последните шест мача сме спечелили пет и това е доказателство, че в момента ние сме по-добрият отбор и заслужаваме да отидем на финал срещу Балкан. Някои от тези играчи са професионалисти за първа година – те не са били в такива ситуации. Опитът се гради мач с мач, година с година. И Джордан Тъкър, и Брайс Нзи, и Макол Моайен, който още не знам къде е. Това момче на мен ми трябва, защото на финал без него ние няма да успеем„, добави наставникът на бургазлии след 95:90 в драма с две продължения срещу Рилецо в мач №4 от полуфиналите в родния елит.

„Всичко е воля и характер. Имаше един момент, в който изпуснахме три борби в защита – това можеше да ни коства мача на нас. Коства мача на Партизан срещу Реал Мадрид. Затова им казах, че всеки един детайл в двубоя е важен. Всяка една борба и съдийско отсъждане може да реши мача. Искам да поздравя съдиите, защото те бяха под много голямо напрежение през целия мач. Бяха много коректни и свършиха прекрасна работа. Всички видео повторения бяха правилни решения. За първи път се случва тези решения да са в наша полза. В миналото някой път тези ситуации ни избягват, но сега късметът ни покри. Много важни бяха тези съдийски отсъждания, които също ни помогнаха да се върнем в мача. Не казвам, че са ни го подарили, но със сигурност мачът се промени оттам, добави бившият национал.

„Преди два дни Макол Моайен си тръгна от залата с тениска с №13 и внезапно потникът с №13 изчезна. Не можахме да намерим потника, не се знае къде е. За мен това беше много странно. Не знам дали е съвпадение, но наистина е странно. Тази победа искам да я посветя на Бойчо Брънзов, защото в миналия мач забравих да го спомена. Той е най-голямото име в Бургас и ще остане такова за много дълги години напред. Знам, че не е с нас, но знам, че ни гледа отвисоко. Тази победа от мое име и от името на клуба я посвещаваме на него“, каза още Васил Евтимов.

„Очакваме жестока битка с Балкан. Очаквам да има пет мача и наистина според мен ще стане един от най-интересните финали, които са се играли в България в последните години. Нека залите са пълни. Днес едната страна почти беше пълна. Имаше 2000 човека според мен, което е добре за начало. Искам да ги радваме и да ги призовем да ни подкрепят на финалите”, завърши Васил Евтимов.

ПрезGoogle
ИзточникSportal.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани