13.5 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНБАЯнис наниза 55 точки, Милуоки би Вашингтон (видео)

Янис наниза 55 точки, Милуоки би Вашингтон (видео)

Бъкс с втора победа в последните си седем мача в НБА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Янис Адетокунбо отбеляза рекордните за себе си в НБА 55 точки, а Милуоки спря серията от пет поредни победи на Вашингтон след 123:113 у дома. Това бе едва втори успех за Бъкс в последните им седем мача в най-силното първенство в света.

НАЙ-ДОБРИ: Янис Адетокунбо премина границата от 40 точки, 10 борби и 5 асистенции в последните си три двубоя с екипа на Милуоки. При стрелбата си двукратният носител на приза MVP в НБА бе 20/30 от средно разстояние и 15/16 от линията за изпълнение на наказателни удари. Освен това, гръцкият национал допълни сметката си с 10 борби и 7 асистенции.

От неговите съотборници Брук Лопес също стигна до двойните показатели – 21 и 12 борби. Боби Портис добави 17 и 13 борби.

Кристапс Порзингис бе най-добър за Вашингтон с 22 точки и 9 борби. Кайл Кузма вкара 20. С по 12 точки останаха Руи Хачимура, Кори Кисперт и Дени Авдия. 

КЛЮЧЪТ: Бъкс имаха предимство в три от четирите периода в срещата, като демонстрираха успеваемост в стрелбата от игра 48%. За да стигнат до успеха, домакините овладяха общо 49 борби и направиха 27 асистенции.

И ОЩЕ: Янис Адетокунбо подобри клубен рекорд по резултатност в три двубоя, реализирайки общо 143 точки за Милуоки. Предишното подобно постижение е на Флин Робинсън от 1969 г. – общо 129 точки.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре сутрин Милуоки ще гостува на Торонто, а на 7 януари Вашингтон ще се изправи срещу Оклахома.

СТАТИСТИКА ОТ МИЛУОКИ – ВАШИНГТОН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани