5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияВдигат нова зала в Ямбол за над 2 млн. лв.

Вдигат нова зала в Ямбол за над 2 млн. лв.

Спортното съоръжение ще бъде свързано със зала "Диана"

Нова зала ще има в Ямбол. От Общината в града обявиха, че са получили държавно финансиране, което ще бъде насочено към реализацията на три важни проекта за града, след като кметът Валентин Ревански и главният счетоводител на Община Ямбол Диана Тодорова са подписали съответните договори с Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Сред тях е изграждането на нова многофункционална спортна зала. Тя ще бъде разположена в непосредствена близост до вече съществуващата спортна зала „Диана“, с която ще бъде свързана чрез топла връзка. Дейностите са част от стратегията на Общината за насърчаване на масовия спорт.

Новото съоръжение ще осигури още по-добри условия за тренировки и състезания, подпомагайки развитието на детско-юношеския спорт и дейността на спортното училище в Ямбол. Залата ще се използва и за училищен и студентски спорт, както и за спорт за хора с увреждания, като ще предлага възможности за занимания по художествена гимнастика, спортна акробатика, скокове на батут, скално катерене и спортна стрелба.

Проектът, който е подпомогнат с държавно финансиране, е в размер на 2 286 300 лв. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани