15.8 C
София
четвъртък, май 9, 2024
НачалоБългарияЗлатин Георгиев: Без Левски и ЦСКА нищо не става

Златин Георгиев: Без Левски и ЦСКА нищо не става

Везенков тренира като луд по цял ден, това го прави различен, казва още крилото на столичани

Златин Георгиев бе гост в предаването „Код Спорт“ по RING. 37-годишният играч се завърна в родния си клуб Левски след девет сезона в Рилски спортист. Крилото признава, че е избрал столичани, за да помогне на клуба да оцелее до следващия сезон.

„Борим се. Дано всичко е наред и да дойдат спонсори за догодина, за да има по-силен отбор. Тази година е ясно, че ще сме с по-млади играчи, трима чужденци и по-опитни – аз, Асен Великов, Ники Михайлов, Лъчо Димитров. Но мисля, че ще играем добър баскетбол и на другите отбори няма да им е лесно срещу нас„, заяви Златин Георгиев.

Той изрази и очакванията си за предстоящия мач с ЦСКА. Според него, атмосферата и значението на Вечното дерби са несравними с който и да е друг сблъсък в българския спорт.

„Цяла България чака този мач, за да го гледа. Хиляди пъти съм играл в този двубой. Самата енергия и атмосфера е съвсем различна, отколкото в мач между Рилски и Балкан. Този мач е страхотен! Много хора идват в залата или го гледат по телевизията. Хубаво е за баскетболистите да се срещнат в този двубой, защото 13 години е огромно време без такъв хубав мач за зрителите. Без Левски и ЦСКА нищо не става. Както във футбола, така и във всички спортове. Дано спонсорът на ЦСКА се задържи колкото се може по-дълго и да го има тима, защото 13 години е несериозно без такъв отбор в елита„, казва Златин Георгиев.

Златин Георгиев бе попитан и за мнението си за звездата на Олимпиакос Александър Везенков. Според играча на Левски, представянето на Везенков заслужава приза за „Спортист на годината“

Той тренира като луд по цял ден. Това го прави различен. Манталитетът му е съвсем различен, все пак не е живял в България. Живял е в Кипър и в Гърция, и това е много важно. Това му дава страхотно предимство, но е и много добър баскетболист. Ще бъде смешно, ако не стане „Спортист на годината“. Но в България всичко е наопаки. Мисля, че такъв успех никога не сме имали. Да играе Файнъл Фор, да го изберат в Топ 3 на Евролигата и да не стане „Спортист на годината“, би било меко казано смешно„, завърши баскетболистът на Левски.

ПрезGoogle
ИзточникBta.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани